Ledig

Vilket väder! Jag blir helt lycklig. Solen skiner och det är sådär riktigt sommarvarmt. Här i Dalarna har vi haft mest regn tidigare i sommar så detta var verkligen välkommet.
 
Hästarna har gjort lite olika saker. Först red jag ut en sväng med Sofia och hennes "Rune" (7-årig dressyrhäst) och hästarna var lugna och snälla. Vi skrittade omkring i skogen och myste. När vi kom tillbaka till stallet gick jag och Danny till stora hoppbanan (eller galoppbanan haha?). Svinkorta stigläder och gramanen var på - vi var redo för full fart! Så länge jag inte bromsar och håller i honom för hårt så galopperar han framåt istället för att bralla, dock blir han otroligt het - men nu när jag "känner honom" bättre vågar jag faktiskt släppa iväg honom. Åh hej vad det gick! Danny laddade så att han galopperade med frambenen uppe vid näsan. Jag höll i mig och lät honom gå. 
 
Efter att ha tagit några varv på banan så lugnade han ner sig och galopperade stort och lugnt. Provade att rida i en "åtta" för att se vad som händer, byter han galopp när det blir "fel"? Jajemen! Efter ett tag förstod han precis och bytte på hjälpen precis där man byter varv i åttan. Visst, inte helt rent men en bra början! Nöjd kunde vi skritta av och svetten rann om oss båda. 
 
 
Esco fick gå i ridhuset en sväng och sedan ut och skritta ordentligt på en tur i skogen. Galoppen var pannkaka och där märktes det att han vilat helt igår. Stark och het vilket ledde till att dom enkla bytena blev dåliga. Traven var riktigt bra! Lugn och vilade på steget. Sedan har vi nog aldrig gjort så bra öppnor som idag, dom bara flöt! Hurra. Nu tar vi lite mer galopp imorgon och sedan hoppas vi att helgens starter känns bra.
 
 

Vad fina "tofflorna" blev :)

mäh.... lilla söta kiss me på promenad i skogen ;)

Hej! Jag måste fråga en sak, blir det inte väldigt lortigt med fårskinnet på bootsen? Och får inte hästen skav då? Det är jättesnyggt men jag tror inte jag skulle våga sätta på Hugo fårskinnsboots just med tanke på att det kommer in allt möjligt från ridhusbotten och skaver mot karleden. Men jag har ingen aning för jag har aldrig testat.

Svar: Jag har använt mig av luddboots i alla år och aldrig haft det problemet, dom är ju till för att just vara så mjuka som möjligt :) Kram
Frida Hallgren

Var har du köpt bootsen och skydden? :)




Kom ihåg mig?