Omdömen

Här är mina kommentarer på allmänt intryck!
 
LB:1, 68,27% Danny. Domare: Christina Lundin 
"Mjuk och trevlig uppvisning på häst med goda bakbenseng. men som blev något spänd i bakbenen i galoppen vid några tillfällen. Mjuk, korrekt ridning."
 
Ni kommer att se på tävlingsfilmen både hur han spänner till i traven och omslagen i galoppen med bakbenen. Det  är för en gångs skull hur tydligt som helst ;)
 
LA:1, 69,73% Esco. Domare: Ann Sophie Annerstedt
"Snygg häst med karaktär, men biljarderar ibland mycket. Noggrant ridet!"
 
Faktiskt första gången någon skrivit att Esco biljarderar (viftar med frambenen utåtvinklade, enkel beskrivning). Han gör ju det, så jag är inte förvånad - det är rastypiskt men vi har som sagt inte fått den kommentaren innan. Verkade ju hur som helst inte ha haft någon större betydelse med tanke på poängen. Duktig Esco!
 

undrar om det inte var den domaren (lundin) som knappt tittade på min häst under ritten kändes det som... hade 5or å 6or genom hela programmet trots att jag kände själv att jag skulle haft treor eller liknande på halvan närmast domarn (det var nämligen livsfarligt där och man kunde varken gå på tygeln eller ställa åt rätt håll i hörnpasseringarna). jag vet att jag har en häst som inte är någon eyecatcher, men jag vill bli rättvist bedömd iallafall, och då spelar det ingen roll om jag får en femma istället för en etta, är det skit vill jag veta det. (hade min mor med mig som är domarutbildad och erfaren, hon höll med mig en del kan jag säga.. :))

Ofta biljarderar de mer om de spänner sig. När min kille slappnar av försvinner nästan all biljardering han får om han spänner sig men då har han väldigt fin gång också och inte alls spänd symaskinsgång normalt som PRE annars har rykte (lite oförtjänt mycket) om sig för att ha .

Heter det inte att hästen briljerar? ;) Kan vara jag som har fel haha :)

Alltid intressant att få läsa omdömena, tummen upp!
Som redan nämnt ovan brukar de flesta PRE'er få det tydligare om de är o obalans, spända etc.
Att skriva "mycket" tycker jag dock att ta i (nu har jag inte sett filmen från ritten än) men av de filmer du lagt upp på honom hittills är han ju ett positivt rasexemplar av "defekten".




Kom ihåg mig?