Omdömen

Fick verkligen riktigt träffsäkra omdömen på allmänt intryck av båda domarna i helgen. Bådas kommentarer stämde väldigt bra och det är skönt att få bekräftat på vad vi behöver träna mer på.
 
Dag 1, domare Petra Wall skrev: "Trevlig uppvisning, blir ibland något mot hand och svag i böjning i skolorna!" 
Av henne fick vi fjorton stycken 7:or och en 8:a (höger öppna). 63,8%
 
Dag 2, domare Ola Johnsson skrev: "Prydlig uppvisning men blir lite hastig i sin gång och rytm. Måste formas mer i slutorna" Av honom fick vi tolv stycken 7:or. 62,00%
 
Jag tror absolut att Esco har potential att få högre poäng än helgens resultat i MSVC! Slutorna är i dagsläget riktigt dåliga och på söndagen fick vi faktiskt så dåligt som en 4:a och det är kofficient 2 (poängen räknas dubbel). Även enkla bytena är väldigt osäkra och kan lika gärna bli jättedåligt som bra. Om detta sitter höjer han sig några poäng förutsatt att allt annat går som vanligt. Han gör väldigt sällan missar utan det som blir nedrag är just dessa rörelser som fortfarande är ganska gröna. Sedan kommer han givetvis inte gå på några fantasipoäng då han har svårt att visa längningar och står sig lite platt mot alla långbenta halvblod, men han är imponerande duktig "för att vara PRE".
 
Jag är otroligt nöjd över att vi faktiskt har tagit oss till denna nivå! Jag hade som mål att han skulle gå över 60% båda dagarna och det tog vi. När jag började rida Esco för 6 månader sedan trodde jag faktiskt aldrig att vi skulle sätta på kandar och rida skolor på tävling.. 

Du vet väll om att du ligger på plats 7 bland proffsbloggarna med aktegorin djur? :)

Riktigt kul att få läsa bedömningen och vad de satt på honom. De är inte så många artfränder på banorna så alla intryck och åsikter är ju av beydelse!




Kom ihåg mig?