Panikskoning

Varför blir det alltid såhär? Veckorna går, hovarna ser fina ut och man tänker att "lite till kan han gå".. sen en dag så ser hovarna hemska ut! Det är tappade sömmar, för långa fötter och bara allmänt kaos. Jag panikringer min stackars hovslagare och säger att han måste komma NU, NU, NU.
 
Denna gång var inte ett undantag! Nog visste jag att det började närma sig skoning men så himla dags var det inte.. Trodde jag! Efter lite studerande konstaterade jag att det var lika panik denna gång. En till häst i stallet behövde också panikskos (Tiara på ridbilderna nedan haha..) så vi smsade, ringde och jagade vår hovslagare. När vi fick tag i honom bönade vi och bad att han skulle komma ut så fort han kunde. Bara för att vi har den bästa hovslagaren i världen kom han dagen efter och tog hand om våra små hästar vid 18.00 på kvällen! Tobias Winqvist är det som hyllas :)
 
Hästarna är i alla fall ridna. Har som jag skrev om tidigare ytterligare en häst till mitt förfogande just nu (eller rättare sagt i 3 veckor framöver). Det är D-ponnyn Diglett som ska trimmas utöver dom vanliga två. Alla tre har skött sig fint senaste dagarna och imorgon blir det träning för tränare igen med Danny. 
 
 
 

Känner igen det där... Vi panikjagar W's hovis nu. Han är dock inte lika bra på service-biten. Men har vi tur så ringer han väl upp imorgon...

Jag är nog extremt noga, men bokar alltid in min Hovslagare med en ny tid när hon skott min häst, var 6e vecka :) det du beskriver att du gör hade aldrig funkat på min häst eller med min hovslagare för den delen, plus att jag gillar att planera ;)

Svar: Jag har tur med hästar som har bra hovar haha!
Frida Hallgren

Vår hovslagare bokar alltid en ny tid när han är hos oss och skor. Ibland inträffar saker som gör att han måste komma tidigare/senare - men det går alltid att lösa.

Jag vet inte om det beror på hur "populär" hovslagare man har, min är fullbokad i veckorna.

Svar: Beror nog också lite på vem som ringer haha... Nu var det två tävlingshästar som ska starta i helgen och behöver panikskos - då är det krisläge och han ställer upp! :)
Frida Hallgren

Det är därför jag alltid bokar ny tid samtidigt som hovslagaren är där och skor! Man vet ju hur lång tid det brukar ta och regelbundenhet tycker jag brukar löna sig i längden så slipper man fula fötter och tappskor :)

Gör som ovanstående får alltid ny tid varje gång han har varit hos mig. Då jag har en häst som det är väldigt viktigt att hon skos regelbundet så blir det det smidigaste! ;)

Jag gör också som många ovan och bokar ny tid på en gång. Men händer det något, tappsko eller likande är det bara att ringa så dyker han upp samma dag eller dagen efter. Men visst är det kalas härligt med bra hovslagare som rycker in när man behöver det?!

Tobias skor min häst och han är suverän. bra när de är på ridskolorna och skor för då är de ju där varje vecka i princip




Kom ihåg mig?