Perfekt.. nästan

Nu har jag faktiskt både lagt på sadeln på Danny och ridit ett kortare pass i den. Sadeln ligger mycket bra, det märks att den är precis måttsydd efter honom MEN den ligger i bakvikt. Inte mycket, men det fattas 1-2 cm..
 
Den behöver byggas upp lite mer bak, så är det bara. I övrigt är den perfekt och den låg still, jag satt underbart och Danny kändes helt underbar han med. Vilken jäkla skillnad! Wow.
 
Ringde Carro direkt och pratade om saken. Hon föreslog att jag skulle rida i den i 3-4 veckor, låta sadeln sätta sig lite och se om det ser bättre ut då. Känns det fortfarande som att den ska byggas upp någon centimeter till bak så skickas den till Frankrike och justeras. Frågade Carro flera gånger hur lång tid detta skulle ta och hon sa att det tar inte mer än 2-3 veckor då ett sådant ärende skyndas på rejält. Känns jätteskönt! Den ligger bra redan nu och om det lilla justeras kommer den att vara den felfri, som en smäck. 
 
Jag är världens lyckligaste och denna sadel är så in i helvete bra! 
 
 

Nya sadlar kan ju hamna lite i bakvikt om stoppningen är "fluffig" ett tips bara - var jätteförsiktig så att den inte blir baksutten i början för det kan vara riktigt svårt att fixa till senare :) Kan ju även vara så att den är en gnutta för smal om han har biffat till sig fram :)

Vi vill se en "riktig" bild med :D

Svar: Childerics är inte stoppade som vanliga sadlar :) Dom är permanentstoppade med tempurliknande material så det fungerar inte på samma sätt..
Frida Hallgren

Du hade visst lagt upp bilder haha, såg det nu (3 sek efter att jag postat.. bra där)

Aha! Då hajjar jag ;)

prova lägg under en kilpadd :) då kommer upp lite mer bak

Svar: Jag kommer att rida med en liten, mjuk padd under nu. Då ligger den suveränt! Men jag är inte så mycket för paddar och sådant utan den ska ligga helt perfekt utan sådant. Den kommer därför att skickas på justering :)
Frida Hallgren

En så fin sadel. :) Härligt att du äntligen fick den. En bra sadel är alltid en bra investering. Jag tycker bara mer och mer om din blogg. Även om jag inte alls håller med om dina åsikter ibland. Tex hag gång med andra hästar. Så förstår jag varför du inte tar risken att din häst blir skadad. Särskilt eftersom du haft en häst tidigare som blev skadad. Det blr bara roligare och roligae att läsa din blogg. Jag hoppas träningen går framåt med den nya sadeln. :)

Förstår att du inte vill padda upp en massa:) Har man måttbeställt så ska det bara passa. Det är ju en massa pengar trots allt.

Härligt med en sadel som passar perfekt åt både hästen och ryttaren!




Kom ihåg mig?