Premiärhoppning för Danny

Hoppryttarna i stallet bara skrattade åt mig när jag berättade att jag för första gången, på riktigt, hade hoppat Danny. Har väl travat över någon cavaletti och sådär innan, kanske hoppat över en låg bom - men inte hoppat över hinder på det viset.
 
Tyckte att det var värt ett helt eget inlägg haha! Jag red som sagt ute på stora hoppbanan igår och där stod det flera hinder framme. Inte så höga, utan ca 40-50 cm i olika former (kryss, oxer, sockerbit osv.). Red ett tag, galopperade honom och han kändes lugn. Något bocksprång precis i början men han kändes färdigbusat ganska snabbt. Efter ett tag släppte jag ut honom och lät honom galoppera i en låg, rund form runt hela banan i lite högre tempo. Korta stigläder och fältsits! Vi dundrade fram, gud vilket power. Ibland känner jag mig som 12 år igen, men det är verkligen underbart att vara galoppera med vinden i ansiktet! 
 
När vi egentligen var ganska färdiga började jag snegla på dessa små hinder.. Skulle jag våga prova? Ja! Travhoppade något kryss och han hoppade snällt. Tog sedan samma hinder i galopp och han hoppade STORT, men snällt igen. Då blev jag lite modigare och styrde på lite olika typer av hinder, även om alla var väldigt små. Danny var lite tveksam till vissa men hoppade över utan att stanna (även om det kanske inte var sådär jätteproffsigt alltid). När alla hinder var hoppade några gånger bjöd han jättefint och verkade tycka att det var ganska roligt att skutta runt över dessa bommar! Avslutade på det största hindret som kanske var 50 cm på sin höjd, men jag är en sann dressyrryttare också! 
 
Funderar på att börja hoppa lite småhinder lite mer regelbundet med honom, det är ju så roligt! Lovar att vi ska försöka fånga det på bild någon dag haha...
 
 

Rider du i hoppsadel då? Går ju hoppa låga höjder med dressyrsadel (jag har gjort det ibland ser ingen mening att köpa hoppsadel för hoppar så sällan)

Svar: Nej jag rider i dressyrsadel haha! Lite väl ambitiöst med en hoppsadel.. SÅ ofta hoppar jag inte haha!
Frida Hallgren

Jag har hört att det är bra att hoppa lågt nån gång i veckan ungefär den höjden du hoppade just för omväxling så hästen tycker det blir lite roligare och sen bygger dom även lite andra muskler :) eller kanske inte bygger men sträker vissa andra muskler :)




Kom ihåg mig?