Riktigt dåligt ridpass

Ja, vad ska man säga?  Inte ens Marikas magiska inverkan kunde bryta dom senaste dagarnas nedåtgående formkurva för mig och Danny. Åh så dålig ridkänsla!
 
Från början kändes det helt OK, jämn i handen och inga större problem. När vi sedan började med galoppen började det strula, formen blev öppen och Danny blev enormt stark. Den samlade galoppen blev riktigt dålig då han bara öppnade upp helt och sen var han knappt kvar på tygeln längre. I traven blev han ännu starkare och hängde i höger tygel, att få loss honom kändes helt omöjligt.
 
Överlag var det helt enkelt en usel känsla genom hela ridpasset. Ostadig på tygeln, stark och styv. Sedan blir de så påtaligt eftersom han oftast är väldigt enkel i ridningen. Menmen.. det är inte många ridpass som är såhär på Danny, så snart går det förmodligen bättre igen.
 
Ikväll kommer en kompis och kikar lite när jag rider Esco. Han har inte sett Esco någon gång så det ska bli kul och se vad han tycker :) Hoppas E går bättre än D!!
 

Åh det är så tråkigt när man får såna där "dippar" och det går skit. Hade ett par såna vändor i våras med min. Men jag brukar tänka såhär att "Man kommer inte framåt utan motstånd". Att det är jobbigt nu kan vara ett tecken på att ni nu nått Dannys (för tillfället) gräns, och när ni väl passerat detta jobbiga så kommer ni vara ännu farligare :)

Låter som du bara skyller på Danny eller ja du skyller på Danny.. "Sluta skyll på hästen, och se din egen roll i det hela" - Kyra Kyrklund

Hej!
Har inte läst din blogg så länge, är han en PRE? Väldigt maffig och fin häst i alla fall!
Tjingeling1

Svar: Jajemen han är en PRE!
Frida Hallgren

Hej! Min häst gör likadant när han är obekväm med sadeln. Han är svår att hitta sadel till så vi har avverkat en hel del sadlar så det märktes när dom inte passade. Det var ett litet tips med tanke på att den Danny har inte är optimal, kanske han reagerar på den? Tack för en kanonblogg!:))

Svar: Antar att du är en ny läsare :) Dannys sadel passar inte alls, men en ny sadel är måttad och kommer när som helst :)
Frida Hallgren

Vilka underbara anonyma personer som kommenterar! Försök göra som mig och ignorera allt från anonyma, törs man inte ens stå för det man säger så förtjänas man inte att lyssnas på! :)

Men Frida, du kan ju inte skylla på hästen!!! De har aldrig dåliga dagar............ ;) Eller............?

Svar: Jag blir galen. Kram!!
Frida Hallgren

Ååh, älskar folk som kommenterar så sjuka saker. ;)

Jag hittade din blogg...typ i förrgår...har suttit med min mobil varenda ledig stund(har en liten kille på 10mån som behöver ses till titt som tätt ;-)) och STRÄCKLÄST!

Superfin blogg med härliga bilder och otroligt "smart" text. Lättläst, roligt och tänkvärt!
Och du verkar vara en otroligt ambitiös och duktig tjej. Jag tycker det är bra att du står för dina åsikter som du gör. Självklart finns det såna som jag inte delar men jag tycker ändå det är bra att du kan förklara varför och stå för det. Alla kan inte ha samma åsikter om allt men vi måste respektera varandra och på så sätt kanske lära av varandra också.
När jag ändå är igång o babblar så har jag en fråga. När du rider med lindor, har du alltid oelastiska? Jag blir så störd på mina lindor att de åker ihop till en liten klump som sitter endast mitt på skenbenen efter bara uppvärmningen. Jag har dock padd och elastiska lindor om jag inte har skydd. Eller lindar jag tokigt på ngt sätt?

Nåja, tack för sån härlig läsning och STORT LYCKA TILL!! :)

Svar: STORT tack till dig som tog dig tid att skriva denna fina kommentar! Jag blir så glad!
Frida Hallgren

Namnet föll bort! Jag som skrev inlägget om min häst som visar när han inte gillar sadeln;)) Inte meningen att det skulle bli anonymt:) //Emma

Du har ju en ung kille, då möter man motgångar, det gör jag med min kille (visserligen hingst) men när det lossnar så lossnar något annat också.

Frustrationen som kommer gör ofta att man rider lite sämre med spänningar också så man hamnar lätt i en ond cirkel. Det är bara att kämpa vidare :)

Vilken tur att du har fina Esco som tar dig tillbaka om det går dåligt. Lycka till i helgen! :)




Kom ihåg mig?