Svar på frågestunden del 2

Hjälper dina föräldrar dig mycket med hästarna, eller klarar du dig själv? Jag är sjukt imponerad över att du hinner med båda hästarna :)
Svar: Nej, mina föräldrar hjälper mig ingenting med hästarna till vardags annat än i krisfall när jag har arbetspass i stallet och inte hinner utan deras hjälp. På tävling har jag alltid hjälp! Mamma (och ibland pappa) är min högra hand på tävlingsbanorna. 
 
Hur ser drömhästen ut?
Svar: En kolsvart häst, nätt och långbent men med en välformad nacke. 
 
Kommer esco bli kvar på klubben? Finns ju en ledig stallplats i källviken nu, ifall du vill ha båda där:) mycket bättre hagar o tillgång till ridhus ju :)
Svar: Jag hoppas och håller alla tummarna för att han ska stå kvar på Falu RK. För tillfället har han dock ingen garanterad boxplats till hösten när ridskolehästarna kommer hem. Jag är inte intresserad av att ställa Danny på Källvikens gård utan trivs bättre på Falu RK. 
 
Beskriv hur Danny/Esco är att rida? Vem ger bäst ridkänsla att sitta på? Hur långt tror du att Esco kan gå?
Svar: Danny är en lättriden häst med mycket turbo. Naturligt på tygeln och sällan stark. Fortfarande lite unghästigt "flamsig och tramsig" men har alltid hjärtat på rätt ställe och skulle aldrig vara dum. Han ger allt, varje träning! Esco är också en väldigt snäll häst som det är mycket energi och turbo i. Han kan bli lite stark i handen  men är väldigt "mysig" att rida på överlag. Dom ger helt olika ridkänsla och det är väldigt svårt att jämföra dom. Jag tror att om Esco lär sig byten kan han utan problem hävda sig i MSVB då han har så pass mycket lydnad och stadighet.
 
Vad är den högsta klassen du har tävlat? Om du skulle kunna uppskatta ungefär var du och Danny rimligen ligger på för nivå om ett år, var skulle det vara? (tränings nivå/startklar) Skulle inte Arvid komma och rida någon dag? Hade varit så kul att se och få höra om hur det gick och vad han tyckte om fina Danny :)
Svar: Beror ju lite på hur man ser det. Jag har ridit elittävlingar på ponny (svenskt mästerskap) och MSVC på storhäst. En rimlig nivå om ett år är att Danny tävlar MSVB. Jo det skulle han! Det har inte hunnits med mitt i allt jobbande för mig.
 
Du hade aldrig en butet i åtanke när du jagade sadel? Det är i allafall min favvo!
Svar: Nej, det var aldrig ett alternativ. Jättebra sadlar, men Childeric passar mig bättre.
 
Är det någon annan som ser till hästarna när du måste jobba? Vem i så fall?
Svar: Jag är alltid i stallet på morgonen innan jobbet, även när jag jobbar dygn. Så jag fixar mockning, hö, krafft etc. Mamma brukar åka dit på eftermiddagarna och kolla så att dom mår bra, kanske borsta lite och sånt mys när jag jobbar länge.
 
Hur ofta rider du för tränare? Vem/vilka rider du för?
Svar: 1 gång i veckan (hade velat rida fler gånger om det var möjligt). Rider för Marika Schön.
 
Hej! Vem är din huvudsakliga tränare? Vem är din drömtränare/tränare som du verkligen skulle vilja prova träna för i Sverige? Har du provat mental träning, är det något du använder inför tävling?
Svar: Marika Schön. Skulle gärna prova att rida för Cecilia Kling-Kristoffersen då hon uppenbarligen får sina ekipage att lyckas! Jag använder mig alltid av mental träning inför tävlingar.
 
Hur blir det när Petra ska rida Esco fullt ut? Ska du ha någon annan häst då?
Svar: Den dag Petra vill rida Esco på "heltid" och jag inte längre har tillgång till honom vill jag absolut rida någon annan häst också. Jag har vant in mig att ha två hästar sedan jag hade Klas och Norma och nu skulle det kännas väldigt tomt att bara rida en häst. 
 
Kommer du alltid ha danny själv i hagen ? Eller kommer du försöka släppa ihop honom med någon nån gång ? :)
Svar: Så som det ser ut just nu kommer han att fortsätta gå i hage ensam.
 
Hej! Jag undrar hur du ser på travare som ridhästar? :)
Svar: Dom är hästar precis som vanliga hästar. Förmodligen har dom däremot betydligt svårare för sig i ridningen är normalhästen eftersom dom är avlade för travsporten.
 
Hej! Vad är Danny & Esco för ras? Vad var det som fick dig att börja med dressyr? :)
Svar: Danny är ett danskt varmblod och Esco är en PRE.
 
Jag undrar om du kan förklara vilken typ av inspänning du använder dig av när du longerar? 
Svar: Jag använder mig gärna av helt vanliga inspänningstyglar som man fäster från bett till sidan av longergjorden. Gärna ganska elastiska. 
 
Vart ser du dig själv om 10 år? Gård? Inackoderad? Hur många hästar? Jobbar du med hästar eller har du ett vanligt "svensson" jobb? Barn? Ja, vart är du i livet om 10 år? ;)
Svar: Svår fråga! Om 10 år är jag 30 år. Förmodligen har jag ett fast jobb (ej hästjobb) som jag kombinerar med tävlingshästar på en eller annan nivå. Jag tror inte att jag har barn ännu. Var och hur jag bor beror helt på hur livet ser ut i övrigt med eventuell familj.
 
Hur och vad använder du för att få danny så blank? Vilket schampoo osv. Ryktborste med nylon/gethår/annat osv.
Svar: Han är naturligt blank. Jag använder mig av något vanligt, budget hästschampo och några vanliga billiga hästborstar köpta på typ Hööks för 10 år sedan :)
 



Kom ihåg mig?