Svar på frågestunden del 1

Det var inga lätta frågor ni hade knåpat ihop för mig! Har fått tänka till rejält och verkligen funderat på vissa frågor. Jättekul! Hoppas ni blir nöjda med svaren.
 
Har du någon kille som du träffar eller så, kanske inte hinns med med två hästar och långa jobbskift? Försöker du träffa någon? :)
Svar: Nej jag har varken pojkvän eller träffar någon för tillfället. Måste erkänna att jag inte känner att jag skulle hinna med en relation i dagsläget då jag lägger ner otroligt mycket tid på hästarna. Har för första gången på flera år friska och bra hästar vilket gör att jag gärna vill göra en ordentlig satsning och då finns förmodligen inte tid för annat... Vissa dagar känner jag givetvis att det hade varit trevligt med sällskap!
 
Har du funderingar på att fortsätta plugga och i så fall till vad? 
Svar: Givetvis har jag planerat att utbilda mig i framtiden. Nuförtiden är det otroligt svårt att få en fast och väl avlönat arbete utan utbildning. Skulle absolut kunna tänka mig att utbilda mig inom vård och omsorg, kanske inom psykiatrisk vård. Jag är intresserad av människor och är en naturlig "analyserare". Tycker om att studera folk och att försöka förstå mig på vissas beteende.. 
 
Hinner du med att träffa kompisar? Har du många "stallkompisar" som du träffar även utanför stallet?
Svar: Allt går med lite planering! Ja jag har "stallkompisar" men även personer som inte har någon hästanknytning alls. 
 
Har du ändrat dina målsättningar med din ridning under årens lopp? Siktade du "högre" (ex landslag) när du var yngre?
Svar: Jag har alltid velat rida i landslaget, från tidig ponnytid. Har följt internationella ekipages bloggar och hemsidor, kikat på bilder och sett filmer. Drömt och planerat. Ju äldre jag har blivit desto mer realistisk har jag dock blivit och inser vilka fantastiska summor det handlar om för hästmaterial, träning och tävling. Givetvis är det dock en dröm att få representera Sverige på en internationell tävling.
 
Tänker du bo kvar i Falun? Varför/Varför inte?
Svar: Jag kommer inte att bo kvar i Falun för resten av mitt liv nej. Jag vill gärna bo nära havet, drömmer om Skåne och långa sandstränder. Även trakterna kring Göteborg lockar.. Men inom den närmsta framtiden är det givetvis Falun som gäller.
 
Vad har du för mål med Danny och Esco? Kortsiktigt och långsiktigt.
Svar: Med Danny tänker jag satsa på så långt som möjligt, det får visa sig var begränsningarna sitter. Förhoppningsvis ska han kunna gå högre klasser. Kortsiktigt mål (1 år) är att han ska gå MSVB under 2013.
Esco har jag inte satt upp några mål för då jag inte vet hur länge jag kommer att få rida/tävla honom. Vi ska starta några fler MSVC denna säsong. 
 
Varför måttade du två par stövlar, varför vill du ha bruna träningsstövlar?
Svar: Därför att det var dags att köpa nya. Mina gamla är visserligen i otroligt bra skick men för korta för mig. Jag ville ha ett par bruna därför att jag tycker att det är grymt snyggt och det är skönt med en kontrast mot tävlingsstövlarna!
 
Var har du köpt tränset med vit fodring som du har till Danny? Föredrar du rundsytt eller platta remmar? Svart eller brunt läder till brun häst?
 
Svar: På Aubiose i Borlänge (som nu lagt ner). Jag föredrar rundsytt! Tycker att svart läder alltid fungerar och föredrar nog det.
 
Varför valde du att måtta en sadel till så ung häst? Vad gör du när han ändrar sig igen och är i behov av en helt annan sadel? Varför just Childeric?
Svar: Som jag skrev tidigare så är det en vanlig missuppfattning att hästar "ändrar sig" en himla massa. När hästen har vuxit klart på höjden kommer den inte att ändra sina ryggvinklar speciellt mycket mer (manke+rygg). En 6-7årig häst som är välmusklad och i normalhull ser likadan ut i ryggen nu som den kommer att göra om några år. Hästar som ändrar sig en massa har förmodligen bytt ryttare, tappat eller byggt muskler pga annan ridning än tidigare eller ändrat sig en massa i hullet. Överlag så är det inte normalt om hästen plötsligt blir helt annorlunda i ryggen om den ridits på samma sätt och haft en passande sadel. Childeric valde jag då jag anser att det är den bästa sadeln på marknaden och den passar mig som handen i handsken.
 
Varför just Childeric undrar jag också, har aldrig ridit i en sådan så du får gärna berätta vad som gör dem så bra. Sen undrar jag vad du tyckte om de andra stövlarna du testade, vi verkar ha ganska likadan smak men Grandgester är tyvärr lite dyra för mig.
Svar: Har man en gång ridit i en Childeric förstår man vad jag menar! En av de mjukaste sadlarna på marknaden med fantastisk kvalite på lädret. Den har dessutom stoppade lillkåpor (ovanför stigläderkrämpan) vilket är det skönaste som finns. Den är så mjuk i panelerna att man följer hästens minsta rörelse och du kan nog inte "komma närmare" hästen än i en sådan sadel. Jag har haft Petriestövlar senaste 6 åren och anser att det är bra kvalite och sköna stövlar. Både Königs och Petrie har billigare modeller att välja på.
 
 Vad är det bästa med Danny?
 
Svar: Hans fantastiska ridbarhet och att han är en så otroligt "mjuk" själ. 
 
 

Bra svar!




Kom ihåg mig?