Lite tankar från platsen som domarsekreterare..

Ja jösses nu är jag lite lätt trött i huvudet efter en hel dag på Falu RK! Gick som sagt av jobbet imorse och åkte sedan hem och bytte om, sedan har jag varit i stallet från 09.00 imorse (hemma 19.00).
 
Först kikade jag lite på Therese och Tiara Magic som ni sett bilder på (det kommer fler från idag!) och hon gjorde ett otroligt trevligt program men fick betydligt lägre poäng än jag hade förväntat mig. Det är verkligen en bedömningssport vi håller på med! Jag kan knappt vänta tills jag ska utbilda mig och själv få sätta poängen.. 
 
Sedan skyndade jag mig och mocka, packa hö och hälsa på hästarna i hagen. Dom njöt av det fina vädret! Trots att det är massor av folk överallt så tog dom det med lugn och ro - skönt. Vid 11-tiden började MSVA'n och jag skrev åt domaren Ann-Christine Ekström. I detta program hann jag knappt se någonting på ekipagen då det är så fruktansvärt många moment att skriva efter varanda på kort tid. Det var i vilket fall spännande och jag är verkligen imponerad över hur hon lyckades se alla detaljer på hästarna. Hon såg övertramp, steglängd, ryttarens sits, hästens mun, takt, allt på samma gång och fort skulle poängen sättas och kommentarerna ges! Överlag måste jag säga att det var verkligen inte flashiga gångarter som premierades utan rytm, stadighet, noggrannhet i ridningen och framförallt en bra kontakt med hästens mun. 
 
Jag skrev även åt Ann-Christine i St. George men där blev det mycket lugnare. Jag hann se alla hästar och momenten var mycket lugnare vilket gjorde det hela ännu mer intressant. Mest nytta för mig var givetvis när PRE-hingsten Quarzo entrade banan och jag måste säga att det var som att kopiera ett av Escos protokoll i ordval och kommentarer. Det behövs mer lugn, påskjut och i helhet upplevs det som lite "hastigt". Har fått massor av tips!
 
Överlag har vi haft jättetrevliga tävlingar men för ovanlighetens skull har vi också haft två avramlingar. En gång inne på banan i fredags när en häst blev bromsbiten och bockade av ryttaren, andra gången var det om jag förstod det rätt en häst som fick sadeltvång och även den bockade av sin ryttare. Dressyr som annars brukar vara så lugnt fick lite drama :-)
 
Fina Esco..
 

Åh Quarzo är ju i höjd med Överarps hingstar bland de finaste i sverige, kul att få se honom ute igen! Reds han av Malin Hellstedt, eller någon annan? =)

Måste varit väldigt intressant att sitta med!

hon är en jättebra domare tycker jag!! är alltid nöjd med henne, även när jag fick 43% för hästen försökte rymma och hittade på eget galopp-program. hon är så konstruktiv!

haha, ja lite drama finns det ju iaf ;) en gång mär jag skulle tävla sparkade min häst av en sån sär "halv bom" på staket. på framridningen dock, det var pinsamt!




Kom ihåg mig?