Vänster hand..?

Någonting som jag uppmärksammade på bilderna på Esco är att min vänstra hand verkar leva sitt eget liv? På så gott som alla bilder ser det ut ungefär som att jag har brutit handleden hahah...
 
Har inte tänkt så mycket på detta men nu när jag kikar på andra bilder ser jag samma problem, höger hand är bra hela tiden medan jag lägger ner vänster hand på detta vis. Det känns som att om jag bara vrider upp handen så att tummen är uppåt (som den ska vara) så borde hela handen komma rätt? Någon som har några andra tips?
 
 
 

Jag lade faktiskt märke till samma sak när jag såg på bilderna, har inte heller märkt det tidigare! Kanske du kunde rida med ett spö under tummarna ett tag? :)

Ha ett kort spö mellan händerna. Då kan du inte välta dom eller något utan dom är där dom är. Hoppas du fattar :)

Haha, vad knäppt för jag har exakt samma problem! :P Förr var det bägge händerna, men den högra har jag på nåt sätt lyckats ändra. Vänster hand är fortfarande väldigt ofta felvriden, supersvårt att ändra tycker jag så har tyvärr inga tips ;)

Många gånger handlar det här problemet med att ryttaren inte har det huvudsakliga stödet och stabiliteten i mage/rygg. Prova att öka din bålstyrka och därigenom få en självständigare balans utan tygelns inverkan på din muskulatur i mellankroppen! :)

Ha ett kort spö mellan händerna. Maria (dressyrsnack) har anv sig mkt av den och det funkar :)

Jag skrev för några dagar sedan om enkla tips att förbättra sin sits och diverse positioner, där tog jag bland annat upp problematiken kring tummarna.

http://zandrai.blogg.se/2012/june/forbattra-din-sits.html#comment

Min vänsterhand gör likadant!! Blir dock bra när jag kommer ihåg att vrida om och ha tummen upp!

Min högerhand gjorde likadant för 1-2 år sen men även min högerarm svängde ut rejält. Mitt tips jag fick(som även många har skrivit) är just att rida med ett spö eller pinne. Min tränare är även bra på att kommentera min högerarm när den är påväg dit den inte ska vara! Lycka till!

Haha, jag har precis samma problem. :)

Som de andra skrivit så är det superbra att rida med ett kort spö/bambupinne mellan händerna. Jag hade lite samma problem, dock satt mitt i att armbågen åkte ut med, så genom att få hela armen i korrekt position löste ju sig handen, vet inte ur det är för dig :)

Jag är likadan fast med höger hand ;) det har blivit bättre men ett tag var den vikt hela tiden, såg inte klokt ut och ont fick jag..

Jag känner igen det där... Väldigt konstigt att handen kan leva sitt egna liv! Men som tidigare kommenterat, kort spö eller liknande mellan händerna samt jobba mer med sitsen. Välkommen till min nya blogg förresten, jag har äntligen hittat min drömhäst!




Kom ihåg mig?