67,6% och en andraplacering

Idag skärpe vi till oss, bytte taktik och det fungerade jättebra! Började dagen med att rida ett ganska intenstivt ridpass på Danny hemma i ridhuset. Han fick inte bara joggas utan reds i tävlingstryck och blev både svettig och till synes lite trött. Sedan ut i hagen och mysa en stund innan jag tog in honom, schamponerade och lät honom äta lunch inne.

På eftermiddagen vid 14 anlände vi till tävlingsplatsen som var en utebana mitt i skogen. Inget ridhus, knappt någon parkering och en enda stor ridbana som var både framridning, collectingring och tävlingsbana i ett haha! Detta till trots hade dom skrapat ihop grymt många starter och jag tror att det var en 30-35 starter i min klass LB:1. Kul!

Danny uppförde sig ganska bra i transporten, stod still och väntade och härjade bara litegrann. När jag lastade ur honom var det lite som att trycka på startknappen igen.. Mamma ledde honom i longerlina en stund och sedan skrittade jag själv på framridningen. Först var han relativt lugn, skrittade och joggade i trav - het och spänstig men kontrollerad. Sedan var det dags för galoppen och då räcker inte mina fingrar för att räkna hur många bocksprång/explosioner vi fick till. Lite trött blir jag på detta, men han är ung och bägaren rinner över i ett busfrö som Danny i galopp.. Efter ca 35 minuters intensiv ridning utan skrittpauser började han andas och slutade med sina krumsprång. Spänstig och lagom tempererad.

På tävlingsbanan var han lugn! Det verkade som att han förstod att han skulle skärpa till sig där. Red ganska taktiskt och höll tillbaka mycket. Visade inga galopplängningar utan styrde snällt över diagonalerna utan att länga - hellre en 4-5:a för dålig längning än 2-3 för omslag eller att han rusar iväg. Lite förargligt dock att vi även denna gång lyckades få en felfattning! Även taktfel i travlängningen men där var jag lite osmart och höll tillbaka istället för att släppa fram honom = Danny tappade balansen. I övrigt kändes han jättebra och ställde upp i fina halter vilket han verkligen får pluspoäng på då dom har varit riktigt dåliga, duktig!

Så som sagt, resultatet blev 67,6% och andraplacering. Mycket roligt! Nu blir det en träningsperiod för Danny. Vi väntar in den nya sadeln, tränar på och hoppas vara riktigt farliga i höst! Dessa tävlingar har bara varit för att låta honom bli lite varm i tävlingskläderna - inte för att han egentligen är mogen för uppgiften. Så går det bra är det bara en stor bonus!

Fina älskade häst som verkar växa mer och mer.. Vill inte minnas att jag sett så liten ut på honom innan?!


Åh, vad roligt!! Heja heja! Finns det någon film man får se? :)

Åh, vad roligt!! Heja heja! Finns det någon film man får se? :)

Och hur skötte han prisutdelning och ärevarv då? =)

Stort grattis!

Massa grattis! Han är bra tjusig!

Stort grattis!!!!

Och du har rätt, han ser riktigt stor ut!!

Grattis till andra placeringen! Ni ser riktigt fina ut tillsammans :)

/Anna

Grattis!! :)

såå fina!

grattis, vad duktiga ni är!




Kom ihåg mig?