Blir så trött

Ibland undrar jag hur otroligt bittra läsare jag har? Vad jag än skriver så är det alltid folk som ska slänga ur sig en massa otrevliga kommentarer.
 
Som jag sa till Matilda igår; Enligt mina läsare så är det alltid synd om min häst. Alltid. Om han så går till hage till kl. 17, då är det synd om honom. Om han har skydd i hagen, då är det synd om honom. Har han lindor över knäna, synd om honom! Nu är det dessutom synd om honom när jag rider enligt kommentarer om filmen.
 
Jag vet att jag inte kan sitta optimalt i sadeln när jag har en sadel som 1. INTE passar mig. 2. INTE passar honom. Kan det vara så svårt att begripa. Jag har skrivit miljoner och åter miljoner gånger hur svårt det är att sitta på honom på grund av denna anledning, ändå sätter folk igång. Otroligt.
 
Tack och hej.
 
EDIT, LÄGGER TILL: Och för att det inte ska bli ännu en anledning till att vara synd om stackars stackars Danny, JA han har en ny sadel snart om någon missat det.

ta inte åt dig :) tror inte dom som kommenterar vet hur det är att rida på en såndär häst med massa power i.. du rider jättefint!

Antagligen är det sånna som rider "baklänges" antagligen mega sakta utan framåtbjudning och hästen kröker på nacken sååå fint....

Dem vet inte hur det är att sitta på en häst som bjuder ärligt fram och jobbar från baken över ryggen fram till handen. Det blir oftast lite mer gung då ;) Måste också säga att han blivit så fin! :) Bra jobbat! :D

Stå på dig! Jag tyckte att han såg jättefin ut på filmen och hade inte ens tänkt på nåt förrän jag tittade igen. Visst du kommer inte riktigt ner i sadeln i traven men det måste vara jättesvårt när han rör sig så mkt genom ryggen. Dessutom sitter du jättefint när du rider Esco så tror inte det är något "fel" för då skulle du studsa lika mycket på honom :) Lycka till!

Aptråkigt med trista kommentarer. Speciellt när det är en sån bra blogg som det här är. Sätt på dig galonrocken, låt de spydiga anonyma kommentarerna rinna av och håll det spår som du och din tränare har lagt upp. Tack för att du bloggar, alltid lika inspirerande att läsa!

Stå på dig Frida! Du är jätteduktig, och Danny har blivit jättefin på de månaderna du har haft honom :) och när ni har en sadel som passar er båda så kommer ni bli oslagbara! ;)
Tack för att du bloggar, det är alltid en fröjd att kika in på din blogg, alltid härlig uppdatering. Fortsätt med detta, tack! :D

Jag har inget att säga om din sits, men när jag såg detta inlägg så kollade jag det andra inlägget. Flera kommentarer var ändå inte elaka och ändå svarar du på ett nedlåtande sätt. Varför? En del försöker faktiskt bara hjälpa.

Sorry om du tog illa upp från min kommentar, men jag visste inte att du hade en sadel inte passade så bra faktiskt. Jag är ny läsare och har bara läst några få inlägg och kollat på tidigare filmer.

Jag försökte bara att ge lite tips eftersom jag själv har samma problem...

Maria: Var har Frida svarat nedlåtande? Jag skulle nog också bli irriterad om läsare som du säger lägger sig i och "hjälper"? Alltså jag tror nog att Frida och hennes tränare har en plan...

Stå på dig tjejen! Du rider jättefint på både Danny och Esco!

Jag tycker också att du ska ta åt dig av alla de många bra kommentarerna, och inte hänga upp dig på att två människor skrev något kritiskt utifrån en filmsnutt. Jag tycker också du rider superfint, och vi ALLA har ju något att förbättra i vår ridning.

Det där är varför jag aldrig skulle skaffa mig en blogg! Tyvärr finns det människor som alltid letar fel, istället för att se det fina och positiva. Keep up the good work! JÄTTE roligt att följa dig från "öin", nu när man inte bor hemma och kan se dig i verkligheten! :)

Alltså förlåt men jag kan inte annat än att skratta... Jag kan känna somsåhär, jag undrar hur dom som skriver sådant sitter?Eller ja just det, dom sitter perfekt, bättre än edward gal säkert (läst för inte alls länge sen att "tillochmed" han tränar sin sits ;)) Sen undrar jag hur man tänker, alla vet väl nästan vid detta laget att du inte har någon passande sadel? Du väntar på en ny?! Jo men prova sitta snyggt i en sadel som inte passar varken dig eller hästen hundra?! Sen kommer vi till nästa bit.. Dannys rörelser, rätta mug om jag har fel men alla hästar med stora rörelser och mycket mekanik är väl svårare att sitta på!! ;)Man lär väl sig men så himla länge har du ju inte haft han?! Tror det kommer underlätta dock en hel del med nya sadeln! :)

Ida

Det var långesen jag såg en så ung och fin häst INTE gå bakom lod, i undertempo och med schwung! Hade som sagt varit intressant att sedessa neggo-skribenter rida sina hästar!! Du rider din häst framåt och "rätt" och tro fasen att det är lite svårt att inte få allt optimalt med fel sadel både till dig och hästen, men du gör verkligen ditt bästa utan att tumma på kvaliteten vad det gäller form, tempo och bärighet! Tänk vad bra det blir sen! Säger som alla andra; skit fullständigt i dessa nedtryckare. Världen blir lyckligare utan dem! Och fortsätt rida och utvecklas som du gör. Du ÄR en förebild! keep up the good work!!!

Jag förstår dig helt och hållet angående sadeln, därför att jag hade också otroligt svårt att sitta ner på min häst i fel sadel (som varken passade mig eller hästen.) Tycker du gör ett riktigt bra jobb som kan sitta på honom så pass bra ändå! Hoppas du inte tar åt dig! :)

En ryttare med en riktigt bra grundsits kan sitta i alla sadlar ,och på alla sorters hästar, om man inte kommer ner i sadeln beror på om man spänner sig eller inte!

Du rider jätte bra! Och verkligen super fin häst:)

Skulle vara intressant att sätta upp dessa skribenter på en häst som har en ryggaktivitet som är lika med att åka hiss upp till 8de våningen och sedan ner till botten igen.
På ett sätt förstår jag dem, har man aldrig suttit på en häst med gång (och dessutom bara sett riktigt bra ryttare göra det, typ GP osv) så är det omöjligt att förstå.

Men Frida, om du provar att rida utan stigbyglar så kanske det går bättre.... HAHAHAHAHAHAHA :D

Lycka till, du är awsome!

Men snälla någon, läste de förra kommentarerna och ingen var elak, jag har också sett filmen och ja du kommer inte ner i sadeln på danny,än. so what? jag har själv en häst med otrolig ryggverksamhet som är skitsvår att sitta på, det är ju bara öva. du vet ju uppenbarligen om det själv så varför bli arg? Vet inte hur mkt det är värt med ett tips då du bara blir arg men om jag skulle ridit hade jag velat ha större och lugnare steg i traven, han ser flack ut bak säkerligen en stor orsak till varför det är så svårt att komma ner ordentligt i sadeln. Nu är han bara 6 och inte riden så länge men om ni tränar mot arbetspiruetter redan ser jag inte varför han inte skulle kunna gå med bättre flyt genom bakbenen och ryggen i traven.
Ska bli spännande att se dig sitta i den nya sadeln, tror dock inte att det kommer att göra ngn superskillnad då hästar med mkt ryggverksamhet, oavsett sadel är svåra att sitta på. Men va fan gör det då, du får trösta dig med att du har en snygg häst som för tillfället glänser mer än vad din sits gör. Det är ju ändå hästen du ska visa upp och inte dig själv ;D Lycka Till!

Tycker inte att du ska ta åt dig Frida! Det ser jättefint ut på filmen och fattar inte hur någon kan skriva "stackars häst", helt idiotiskt enligt mig. Han ser ut att stormtrivas med dig på ryggen! Lycka till med den nya sadeln, hoppas det passar fint! :)

L

Fast nu blev det lite Tyra-varning på dig (darios.se). Hon har svårt för kritik och skriver långa inlägg om hur idiotiska hennes läsare är och hon vet bäst.
Klart man får försvara sig men det går att göra på ett trevligare sätt och inte dumförklara. Tror inte många läsare vill hänga kvar då!
Det är sådant här man får ta när man driver en blogg. Särskilt hästblogg där det finns många som vill skriva sin egen åsikt eller point-of-view.

Svar: Du menar alltså att jag ska ta att jag har läsare som skriver "stackars häst" när jag lägger ut en videolänk? Helt otroligt.
Frida Hallgren

Jag tycker att det taskigt att jämföra dig med Tyra för skillnaden är att du rider mycket bättre än henne :P Ni har ju olika grenar eftersom hon hoppar men går ändå att jämföra lite. Tycker att du gör helt rätt som tar upp det i ett inlägg! Har också läst några kommentarer här som jag inte förstår, varför ska människor vara så elaka. Tycker att det är mer elaka kommentarer i hästvärlden än i vanliga bloggvärlden faktiskt. Bloggade ett tag om mode osv och fick inte så mkt elaka kommentarer alls, sen bloggade jag om mina hästar och då fick jag kommentarer som jag blev jätteledsen av :( så nu har jag slutat blogga helt.. kändes inge roligt. Stå på dig! Du rider asbra och Danny har blivit helt superfin :D

Hej Frida, älskar din blogg!

Jag tror att du vet om vilka kunskaper du besitter Frida. När man har utvecklat en häst så fantastiskt som du har gjort på så kort tid så måste det vara riktigt bra ridning. Jag älskar din ridstil, du är frammåt, positiv och lätt. Stå på dig, det är inte helt oproblematiskt att vara så duktig som du och ha så fina hästar, klart det sticker i ögonen på många... Kram!

L

Haha nej jag skrev "klart man får försvara sig". Alltså att man får vara beredd på kritik och andras åsikter men man har klart rätt till försvar! MEN min poäng var att man kan besvara kritiken på ett bättre sätt.

L

Ska också lägga till att jag inte jämför dig och Tyra med er ridning, hästar etc utan enbart sättet ni skriver på (eller du har aldrig betett dig som henne förut, därav min förvåning när jag läste detta inlägg).

Det är väl bara strunta i dom kommentarer du inte gillar, orka hänga upp sig på något som är skrivet via internet. Speciellt när du tydligen vet att allt är sadelns fel.. Jisses dra in taggarna, ingen kommentar jag sett har varit elak. Men som någon sa, så får man självklart räkna med feedback när man driver en blogg, speciellt om man ber om det som du gjort i flera inlägg. Klarar du inte av att ta emot feedback så sluta lägga upp filmer eller bara sluta läs kommentarerna, så behöver du ju inte veta vad alla tycker.

Tj

De är bara folk som är avensjuka på dig. Du gör ett kanon jobb med alla hästar du rider!!

Du kan ju länka upp det här: http://www.youtube.com/watch?v=Xtt16qnrF_8&list=UUn7w8eyC5PxUbKTr0L6U2XQ&index=2&feature=plcp
Klagar dom på att du inte kan sitta så tror jag att dom ska släppa hästintresset helt.. Eller så kanske jag ska ge upp ridningen helt, för jag sitter inte ens hälften så bra som du! Kram Kram

Många rider aldrig så bra som bakom en dataskärm..

Svar: Ha ha, helt sant!
Frida Hallgren

Till anonym däruppe: hon skrev något i stil med försök du själv. Och det märks i princip alla svar att hon verkligen har taggarna utåt. Känsligt ämne kanske, vem vet. Annars skulle man väl inte bry sig så mkt? Hon rider skitbra och har jättefina hästar så ser ingen anledning till att hon ska haka upp sig :)

Tycker det är trist att ngn "läktarryttare" alltid ska komma med ngt råd och tips (som dom kallar det) det är tryggt och säkert att ha åsikter bakom en skärm. Förstår att du blir irriterad då dessa kommentarer sällan skrivs i välmening (även om det är så de vill framställa det) utan för att leka besserwisser och trycka ner. Du rider för tränare och kämpar hårt med din ridning och Rom byggdes inte på en dag. Man måste väl kunna lägga ut en film utan att allt är perfekt? Alla har saker att jobba med och det finns alltid rum för förbättring men så är det för alla från Lisa på ridskolan till Jan Brink.

Älskar kommentarer där folk skriver: "du driver en hästblogg, du måste ju tåla att få lite skit", "men lägg inte ut videoklipp om du inte tål att få lite kritik" osv. VARFÖR SKA HON TÅLA DET?! Tror inte att en enda av de som skriver alla dessa elaka/negativa/besserwisser-kommentarerna skulle ha sagt ett pip om de inte haft en datorskärm mellan sig själva och personen de skriver något till. Är så fruktansvärt less på att man inte ska få säga ifrån heller. Som någon som skrev att det var "Tyra-varning" på dig m.m. för att du skrev ett inlägg om det här. Jag tog inte illa upp av ditt inlägg och tror inte heller att läsare som är trevliga (och inte hela tiden ska "hjälpa dig") tar illa vid sig av vad du skrev.
Försök att skita i alla idioter, för det finns gott om dem och kommer förmodligen aldrig ta slut på över-internet-experter, men säg absolut ifrån också om det är något eftersom du faktiskt visar att du inte är någon dörrmatta som bara tar skit och accepterar vad som helst.
Du gör ett superjobb med dina hästar!

Och btw "anonym": Det är stor skillnad på konstruktiv kritik, eller feedback som du kallar det, och elaka jag-vill-trycka-ner-dig-kommentarer.

J

Har inte sett en ända elak kommentar, sitskommentarerna vad jag har sett var absolut inte skrivna elakt. Men orka. Sånt här gör att man tappar läsare, lycka till

J: Hon kanske inte vill ha läsare som anser sig ha rätt att skriva exakt vad de tänker bara för att de är anonyma bakom en datorskärm? Sen när blev det okej? För det första har hon inte bett om kritik och om man skall ge kritik ska den vara konstruktiv och skriven på ett bra sätt. Om man bara skriver för att trycka ner folk eller något annat dumt så behöver man nog inte läsa hennes blogg!

Hur fin som häst är han! Och med rätt sadel kommer ni ha några begränsningar överhuvudtaget! Jag menar, han går ju redan super- tänk då emd en sadel som passar? ;)

JAg är väldigt intresserad av sadelinpassning så om du orkar får du gärna skriva en kommentar på min blogg om "hur" den ligger fel. Är den för smal eller lång osv :P

he he, tror inte de som kan rida ändamålsenligt alls skulle kommentera filmen!
Grattis till fin häst och trevlig ryttare :)




Kom ihåg mig?