Blir så trött

Jag är en väderberoende människa. Jag avskyr vintern och tycker inte om att frysa. Sommaren känns så hemskt kort här i Sverige och nu när den väl är här är det 13 grader varmt och regnar. Inte regnar det lite heller, nä då ska det vara skitväder i två veckor?

Har sett på väderprognosen att det ska bli lite bättre nu i några dagar - sedan ska det komma mer regn?! Jag orkar inte..

Hade man inte haft häst hade man nog inte alls varit lika beroende av vädret. I hästvärlden är man tvingad att vara ute och känna på vädret 365 dagar om året. Om man inte tar in hästar från hagen så tömmer man skottkärror eller rider utomhus. Hela vinterhalvåret fryser man ihjäl och under sommaren får man äntligen chansen att tina upp och njuta lite av att vara ute så mycket. Man kan sitta på en bänk och sola framför ridbanan när andra tränar eller ligga i gräset och mysa när hästarna går i hagen.

Men vem fan vill mysa i gräset när det är en enda lervälling. Blött, blött och åter blött efter allt regn. Jag orkar inte med mer skitväder, ge oss sol och värme för guds skull!!

På Gotland är det tvärtom.. Här önskar vi lite regn, då betet är helt värdelöst (och det redan i juni).. Dock kan jag inte påstå att vi har varmt, eller strålande sol jämt heller. Men inget regn! Aldrig blir det bra.. ;)

Instämmer till 150 %!! !




Kom ihåg mig?