Dressyrpass Danny

Började dagen med ett tidigt dressyrpass på Danny! Satt nog i sadeln runt 08.00. Han har varit ganska bra sedan senaste Marikaträningen där vi verkligen fick ta igenom honom.

Red mest stora vägar, volter, lite öppnor, skänkelvikningar och förvänd galopp. Den förvända satt ungefär 50/50 av gångerna då han gärna bytte om till korsgalopp haha... Danny kändes väldigt fin i handen, inte alls det där starka som jag hade på träningen. Blev lite öppen i vissa lägen men överlag var han faktiskt riktigt rund i formen. I traven hittade vi en väldigt fin spänst idag! Stora härliga steg med helt OK flyt. Ibland blir han lite för het och då kan han bli lite ojämn fram då han kastar upp ena frambenet högt och inte det andra, men jag försöker att rida honom så jämnt jag kan.

I galoppen blev han lite för öppen i formen. Han gjorde dock väldigt fina upptag idag! Det är vår stora svaghet. Han kan galopperna hur stort som helst men när det blir dags för upptag blir han för rakbent och vill inte alls vinkla ihop sig. Men det kommer!

Nu på kvällen ryktade jag honom , satte på täcke och flätade svansen. Den vanliga kvällsrutinen! Lindade sedan benen och lät honom beta lite gräs utanför stallet. Tror han kommer sova nöjd i sin box inatt.





Kom ihåg mig?