Dressyrpass Esco

Även Esco gick dressyr i ridhuset idag! Regnet föll ute även idag så vi sparar uteritterna till veckan när det förhoppningsvis blir lite bättre väder.

Kandaret var på och idag skulle det trimmas "MSVC". Öppnorna är bra, slutorna är hemskt dåliga. Förvända galoppen med enkelt byte var idag helt kalas! Han satte dom väldigt fint. Överlag var Esco väldigt pigg och lite stark, men att han taggar till i galoppen är väldigt bra för då blir den mycket renare än när han är lite trött i kroppen. Red honom ganska länge och jobbade igenom formen. Mot slutet fick han trava och galoppera i rund, låg form och verkligen stretcha igenom.

Massor av skänkelvikningar och flytta bogen på spåret för att verkligen få honom att korsa benen. Han har ju väldigt mycket tramp uppåt av naturen vilket inte gör det lika lätt för honom att sträcka ut och flytta sig i sidled men det är verkligen en god bit på väg.

Efter ridpasset fick han skrittas för hand länge och sedan linimentade jag rygg+rumpa md värmande arnika och så täcke på. Jag tycker att han blivit mycket bättre efter att han har börjat linimentats och att han blir mer avslappnad i ryggen vid ridning.

Glad Frida med Esco på "rätt" stall, äntligen!





Kom ihåg mig?