Genrep med Esco

I morgon är det tävling! Vi är taggade och ska göra vårat allra bästa för att det ska gå lika bra inne på banan som sist. Esco har varit ute hela dagen i hagen (dock med täcke idag) och fick sig en ordentlig rykt innan vi gick in i ridhuset.

Väl inne i ridhuset möttes jag av en smärre pool av vatten - vem har hällt vatten i hela ridhuset?! Det var katastrofdåligt underlag och Esco halkade och kändes lite osäker när han inte kunde lita på att underlaget höll. Efter att ha skrittat upp lite torrt underlag (det blev spår) blev det tack och lov lite bättre och jag kunde ta trav och galopp. Esco hade inte någon lysande dag och blev nästan mot hand i högergaloppen.

Efter mycket skritt --> galopp --> skritt lyssnade han bättre och jag kunde galoppera på i en låg och rund form för att få loss honom. Ställde inåt, ställde utåt och lossade med massor av mjukgörande. Vänstergaloppen var skrattretande bra, tänk att det kan vara sådan skillnad! Även traven var luftig med massor av tryck. Tempoväxlingarna satt som en smäck!

Imorgon startar vi inte förrän 17.15, så det blir en lång dag.

Lycka till, håller tummarna för ännu en ritt där spanjorerna får ytterligare uppmärksamhet och framgångar på dressyrbanorna ;D




Kom ihåg mig?