Programridning med Esco

Efter träningen på Danny kastade jag mig iväg på cykeln och stressade till Esco som även han skulle trimmas ordentligt idag. Jag brukar sällan rida honom när jag har haft träning på Danny på morgonen, då jag helt enkelt inte hinner.

Men idag var det andra bud! Han vilade igår och behövde därmed ridas idag. Det är tävling igen på söndag så det blev programridning idag. Denna gång är det LA:1 som gäller och jag är inte helt nöjd med hur det programmet är uppbyggt.. Många små volter på knasiga ställen och skänkelvikningar som ligger märkligt. Men vi ska göra vårat bästa av saken och jag red igenom programmet 2 gånger.

Esco kändes fin! Jag hade glömt sätta på mig sporrarna så jag tog spö ett litet tag och hjälpte honom att flytta bakdelen mer i skänkelvikningarna då han gärna "tappar den". Han var lite mot hand i galoppen så jag la ner honom i en rund låg form och lösgjorde genom att ställa åt båda håll på rakt spår. Efter det plockade jag upp honom i tävlingsform igen och oooh så trevligt det blev! En rund, luftig galopp utan motstånd i handen.






ida

Fin häst! :)

LA1an är ett knepigt program. Det är verkligen svänga, svänga, gasa, svänga :P Volterna i början som går över i mellantrav är inte helt lätta att få till och den förvända galoppen är väldigt snäv. Men av någon anledning är det detta programmet min dam gått alldra bäst i och vi har flest placeringar i

Håller med, LA:1 är inte speciellt harmonsikt. Och på kort bana dessutom :s Men vilket underbart ridhus!




Kom ihåg mig?