Tävlingsfilm på Escritor

Här kommer då filmen från igår när Escritor gick på 72.06% i LB:1. Escritor dansar runt på banan och jag fick vara med. Duktiga killen!

Ni som noterar att jag under ritten höjer båda händerna ibland kan få er förklaring direkt - jag gör uppresande tygeltag för att han inte ska hamna bakom lod. Det är ingenting som man får avdrag för.

Fritt fram att kommentera, vad tycker ni? Det är inte så ofta man ser spanjorer på tävlingsbanorna, så någon åsikt kanske ni har.


Sjukt snygg!

Verkligen jättefint ridet Frida! =)

Hade önskat lite bättre väg i inridningen och att han länger mer steget än farten i ökningarna, men det är inte den lättaste rasen att få till steglägder på, I know haha =D

Men fantastiskt roligt att se ett sånt fint exemplar av rasen vara ute på banorna och visa upp sig. Hoppas verkligen ni fått mersmak och fortsätter! =)

Ser jättebra ut men du behöver träna på övergångarna! Halvhalter! :)

Supersnygga är ni! Mjukt och fint ridet, finns inte så mycket mer att säga mer än inspirerande :)

Haha hade du inte sagt det där om händerna hade man inte tänkt på det, men nu ser man ju vad du menar :P Ser lite roligt ut, men förstår ju varför. Han är så maffig och det är en imponerande ritt!! Du rider så mjuuukt :)

SV: hehe ah förstår det, ett vanligt fenomen bland spanjorerna ;D

Min har lite mer dressyrgång så han länger fint i jämförelse med vad PRE'er brukar men aldrig tillräckligt för domarna haha!

Jasså? okej då måste det vara vinkeln ifrån kameran, tyckte det såg ut som att ni liksom girade upp lite =) Men de satt ju rakt framifrån å de är domaren som ska vara nöjd så ;D

Va fint de ser ut , du rider så himla mjukt och fint :)

Va fint de ser ut , du rider så himla mjukt och fint :)

Ida

Mjukt och fint ridet. Tycker inte du ska ge hästen all cred, ditt jobb var minst lika bra! Synd att rasen inte har bättre gåmgarter. Esco kommer säkert gå MSV utan problem, men sedan kommer hans gångarter vara hinder för honom att ta sig vidare, tror jag. På denna nivån är ni dock ett maffigt och mkt iögonfallande ekipage!

Såg jättefint ut. Visst ser man skillnaden på rörelsemönstret jämfört med ett traditionellt halvblod. Tror tyvärr att våra domare i landet är ganska fördomsfulla när det kommer till andra raser inom dressyren. Har själv upplevt en del tråkiga domarkommentarer om vissa raser och tycker också att det ibland har dömts lite lågt när vi varit ute med vår lille arab. Har du, Frida, stött på något sådant? Om man vill ha en mindre häst (max 160 cm), vad tycker du man ska satsa på då: PRE, förvuxen ridponny, pyttigt halvblod, eller något helt annat? Tror dock inte på arab igen. Alldeles för många är för raka i haserna och är överbyggda. Blir svårt när man kräver samling och rundning.

Ser supertrevligt ut.

Sig dig och Escritor idag på Ludvika ridklubb, mycket fin ritt och grattis till vinsten :)




Kom ihåg mig?