Vill jag arbeta med hästar i framtiden?

Har fått en del frågor om just detta så tänkte att jag skulle skriva en rad eller två till svar!

Vill jag arbeta med hästar, det vill säga ha det som mitt yrke på heltid i framtiden? Nej det vill jag inte. Jag trivs väldigt bra med ett vanligt jobb där man är ledig på röda dagar, får OB-tillägg på kvällar/helger och har rimliga arbetstider (40 h/vecka).

Men betyder det att jag inte vill satsa fullt ut på ridsporten? Nej det betyder det inte alls. Jag siktar på att nå en rimligt hög nivå på tävlingsnivå och anser att med en bra utbildning och senare ett jobb med motsvarande bra lön har jag lättare att nå mina mål. Jag har då råd att betala många träningar för tränare, jag har råd att köpa bra hästmaterial och därmed blir det ett stort kliv på vägen framåt.

Det är självklart att man utvecklas otroligt som ryttare av att arbeta med hästarna på heltid, kanske ha 10 hästar i träning och rida mängder av timmar varje dag. Men jag själv trivs fint med att ha en till två egna hästar som man istället hinner njuta av på ett helt annat sätt. För mig är det kvalitetstid att pyssla, rykta och bara mysa och skulle jag ha ridningen som ett heltidsjobb skulle förmodligen mycket av det falla bort.





Ja du har helt rätt! Tycker precis som dig! :D

Håller med dig! Måste bara säga att det var en riktigt fin bild, det är Klas va? Vilken vacker häst! Man ser verkligen att du tycker om honom, den förmedlar en härlig känsla... Fick nästan tårar i ögonen!

Håller med dig gällande att 1-2 hästar är lagom, däremot har jag inga ambitioner att tävla på någon jättehög nivår. För in del är det i så fall mer lockande att träna lite vid sidan av ett vanligt jobb :)




Kom ihåg mig?