Full fart!!!

Gud så jag har skrattat idag, världens bästa Danny har gjort min dag helt underbar! Vi har idag ca 24 grader och helt blå himmel, hästarna är helt tagna av värmen. Eftersom Danny har varit helt rabiat att rida ut senaste tiden utnyttjade jag tillfället till att faktiskt ta tag i saken och ge mig ut på en långtur.

Bättre att passa på en dag som detta när han är trött från början! Mycket riktigt, han var snäll som ett lamm. Jag hade kortat upp lädrena och gramanen var kvar hemma i stallet. Efter en galet mysig ridtur i skogen med både trav och galopp (!!) styrde vi mot den stora utebanan på Falu RK.

Den banan har nästan blivit min död på senare tid.. Det är en enormt stor "hoppbana" som man säkert skulle få plats med 4 stycken 20x60 banor utan problem. I och med att den är så stor är den väldigt inbjudande till Dannys "räv bakom örat" och han har vid ett flertal tillfällen varit påväg att dunka ner mig i sanden. När han går in och bockar som en dåre är det inte kul att sitta i sadeln och det har gjort att jag faktiskt blivit lite rädd för att rida där.

Men inte idag! Magkänslan sa att han var trött och snäll och eftersom ridturen hade gått så bra vågade jag mig ut på banan. Travade några varv och sedan fattade jag galopp, ställde mig upp i fältsits och gasade! Jag vill nästan påstå att även självaste hoppryttarna i stallet hade blivit imponerade. Vi tog yttervarvet och galopperade i full kareta runt hela banan i båda varv - och i bara farten hamnade vi mitt framför en liten "sockerbit" (ett hinder a 30 cm). Det hoppade vi över! 

Visst var han het - men hur snäll som helst. Nog för att jag är dressyrryttare, men ibland måste man få leka lite och gud så roligt det var! Jag tycker om när det går att göra lite allt möjligt med hästarna. Som med Klas, han älskade att bada och var som en säl i vattnet.



Haha, gud vad härligt det låter! :) Tycker också som du, att det är roligt att kunna göra lite olika saker med hästarna utan att behöva vara "rädd" för att den ska dra iväg eller så...

Så himla härliga bilder :)

Du och Danny har inte varit och tävlat ngt på Skånsta ryttare? Kände igen er väldigt mkt! (första gången jag kikar in på bloggen)

fy vad mysigt det låter som ni har haft!

Bra Frida!! Härligt att du gasade på, de behöver det hästarna( man ska våga göra det på vissa bara ;) ) Tummen upp till dig!!




Kom ihåg mig?