Märkeshysterin

Tänkte skriva ett åsiktsinlägg igen.. Denna gång om märkeskläder och annan utrustning till hästen. Är det viktigt för mig? Är det något som ger en ryttare "status"?

Jag har delade meningar om detta. Dyrare varor kan vara dyrare av anledningen att det är bättre kvalite, det kan också vara dyrare på grund en en stor, fet logga. Jag är inte märkesfixerad någonstans utan köper kläder och utrustning som jag tycker är snygg, oavsett om det är en budgettröja från Hööks eller en märkesbyxa från ett visst märke. Sedan försöker jag dock köpa kvalite, saker som håller. Ett träns för 299kr går kanske sönder i sömmarna efter ett år, medan tränset för 1299 kr håller betydligt längre. Då lönar det sig ändå att köpa det lite dyrare märkestränset. Detta tycker jag är som allra tydligast i kategorin hästtäcken, där jag har ett bucastäcke som säkert är 5-6 år gammalt och alltid håller tätt i minsta söm.

Dock har vi en annan synpunkt och det är att oftast görs det snyggare kläder från vissa, dyrare märken. Jag är en riktig sucker för stora loggor och tryck - och då ramlar jag genast in på marknaden hos HV Polo och Kingsland. Hade det funnits lika snygga kläder hos budgetbutikerna hade jag varit en sann kund där istället.

Vissa rider omkring heltäckta med märkessaker från topp till tå - och jag tycker att det är helt upp till var och en. Hade jag haft obegränsat med pengar hade jag knappast sprungit på budgetbutikerna och köpt utrustning. Däremot tycker jag inte att just kläder till en själv/småprylar till hästen ger så mycket "status". Visst kan det vara fint, men jag blir betydligt mer imponerad av transporter, lastbilar och för att inte tala om hästarna själva..

Här har vi en riktig budgetoutfit utan ett endaste märkesplagg - men nog fin för det! Sadel och ridstövlar får dock räknas utanför outfiten, för det anser jag vara väl värt att lägga pengar på. 
 

true! :)

Fin blogg!



Följa varandra via bloglovin? :)

haha, jag är helt märkesfixerad. Köper bara kvalitétsmärken o mest Pikeur o Cavallo. Tycker faktiskt att märkesprylarna oftast är absolut snyggast. Jag unnar mig det eftersom jag nu för tiden faktiskt har råd! De gånger jag köper "billigt" ångrar jag mig alltid för det tappar alltid passform och färg :( Heja märkeshets!! ;)

Li

Jag håller helt med dig om att märket i sig inte spelar den största rollen, utan kvalité och passform är det som är avgörande. Men visst är jag en sucker för Pikeur och kommer nog aldrig att byta till några andra ridbyxor, men det är för att de är de skönaste jag någonsin haft! :)




Kom ihåg mig?