Mina (ful)stövlar

Någon undrade vad jag har för ridstövlar och givetvis kan jag presentera mina pinsamma fulstövlar närmare. Dom är av märket Petrie och jag har haft dom i 6 år. Kvalitén är helt fantastisk och dom är inte nötta någonstans. Lädret är fortfarande kolsvart på insidan och det finns inte en skråma. Från början hade dom ingen dragkedja, men det har satts in i efterhand av en skomakare. Jättefina stövlar egentligen..

.... men dom är för korta. Typ en decimeter. Finns det något fulare?! Nej. Men min kära plånbok ska snart betala 35 000 kr för en sadel och att skrapa fram ytterligare 10 000 kr för ett par nya stövlar, nej.

Så snart min sadel är betalad ska jag sätta igång och spara som en galning igen, för ett par nya ridstövlar måste investeras. Om man vore gord av pengar...

Är det dessa du har på bilden under? Tycker inte att det ser så tokigt ut! :)

Vilka stövlar kostar 10 000? Jag har aldrig sett så dyra stövlar någonstans.

Anonym: både petrie och königs stövlar går på 10-12 000.. I alla fall om hon vill ha med extra båge och dressyrmodell vilket jag kan tänka mig att hon vill :p

Ida

Vad har du för plastrong när du tävlar? Var har du köpt den och vad kostade den? Har du tips på olika ställen där de har fina sådana?



Sen tänkte jag på lindning, hur lindar du och med vad för lindor? Elastiska eller i fleece? Med eller utan paddar? Och varför gör du just som du gör?



Tack för riktigt fin och läsvärd blogg! :)

Huvudsaken är väl att de fungerar bra vid ridning:). Själv kör jag med ett par stadiga Cavallo UTAN dragkedja. Ett helvete på sommaren då det blir svettigt och de är nästan omöjliga att få av, men å andra sidan slipper man trasiga dragkedjor:)




Kom ihåg mig?