Super-Esco

Bästa bästa Esco! Så otroligt duktig var han idag. Red på utebanan och idag var fokus "MSV C". Vi red öppnor, slutor, skrittpiruetter, enkla byten. Allt ur MSV C-programmen och på samma linjer.

Till hjälp hade jag satt en lös "gummisnodd" på sidorna om honom. Den var helt fri när han var på tygeln och tog emot lite om han gick mot hand. Precis den hjälpen vi behöver ibland för att enklare lära in rörelserna på ett bra sätt. Jag minns hur jag på samma sätt hade denna hjälp på Fidolina i enkla bytena där hon gärna kunde bli lite för öppen i formen. Ett par dagar med en snodd så var hon klockren i bytena för en månad framöver.

Han kändes helt magisk! Jag började med att rida alla rörelser med snodden på och han bara tickade på som om travslutor var något han gjort i hela sitt liv. Skrittpiruetterna = super!!! Allt fungerade. Efter en stund släppte jag loss snodden och red vidare, fortfarande helt suverän i handen och bara gick. Galoppslutorna var kalas! Åh det är verkligen dags att filma honom nu. Lite antiiflammatoriskt och vila har verkligen gjort honom gott. Nu gäller det att rida klokt och ta det lugnt även om han känns såhär fin så det inte blir något mer.

Dagens känsla: Skitsamma om Danny ballar ur på tävlingsbanan i helgen och dunkar ner mig i sanden - "jag" har ju världens finaste lilla Esco-häst ståendes i stallet!! Honom kan man alltid lita på. (Fast Danny är också bäst).

Vilken härlig känsla!




Kom ihåg mig?