Svar på minifrågestunden!

Fick flera roliga frågor så jag väljer ut fem stycken istället för tre som jag sa från början. Ni som inte får svar på era frågor nu får hålla utkik framöver, jag tänkte nämligen skriva egna inlägg om några.


Är nyfiken på hur dina mål ser ut med Danny? Vad har du för plan när det gåller tävlingsnivå osv?
Svar:
Jag siktar på att galoppombyten ska läras in under 2012 och att han ska starta MSVB under 2013. Lite mer långsiktigt är att han ska gå MSVA/St. George.


Vilka tillskott du använder dig utav? Såg härlig ut bilden när esco står i gräshagen! Får danny också gå i gräshagen på sommaren?
Svar:
Eftersom hästarna äter färdigfoder innebär det att dom inte får några speciella tillskott. Det som ges utöver detta är salt, olja, B-vitamin + Energy Booster (doseringssprutor i munnen). Danny kommer att handbetas men tyvärr finns det väldigt begränsat med gräshagar på Falu RK och det är hästar som går i grupp som har förtur på dessa. Hoppas dock att det ska växa på ordentligt i hagarna runt stallet där Danny ska gå!

Vilken av Esco och Danny anser du är "bäst"/har bäst förutsättningar för att gå långt i dressyr?
Svar: Den som har bäst förutsättningar är Danny som är avlad för ren sportdressyr. Han har exteriören och rörelserna för att nå längre. Däremot har Esco en ridbarhet som gör att han kan komma väldigt långt och han rör sig väldigt bra "för att vara en PRE". Hans fördelar är att han har lätthet för samling och är väldigt jämn och välriden.

Har du några "favorithästar" som du sett när du varit ute på tävlingsbanorna och ridit lite lägre klasser den här säsongen? Några guldkorn med kapacitet att gå längre?
Svar:
Oj den var svår! Rent generellt - nej. Inga som har fångat min beundran, men det är väldigt svårt att hitta sånna på lokal nivå. En riktigt wow-häst var dock Emma Mattisdotters "Chanel" som vann en LB:1 på 74% i början av säsongen när Esco var tvåa.

Berätta om din första egna ponny och hur du blev intresserad av hästar! :)
Svar:
Jag hade en ponny från Halland på helfoder i ett år innan jag köpte min första egna häst. Så egentligen räknas nog den som "första hästen" men då var jag bara 13 år och jag kommer inte ihåg så jättemycket så jag berättar om den första köpta hästen istället.

Min första egna ponny hette Cashmir och var en isabellfärgad D-ponny född 1994. En fantastiskt snäll ponny som man kunde göra allt med! Bada, galoppera barbacka över ängar, hoppa stockar i skogen, hoppa, rida dressyr etc. Jag hade honom i 2,5 år och tävlade både dressyr (FEI) och hoppning (LB).  

Jag började rida när jag var 3 år (!) och har hållt igång sedan dess, så det var nog inte jag som var intresserad av hästar då utan mina föräldrar som tyckte att jag skulle bli en hästtjej! I den åldern har man inte så mycket vilja haha..

Cashmir

Din blogg är den nionde mest besökta proffsbloggen inom kategorin "Djur" i Sverige! Häftigt!

Det känns verkligen som en evighet sedan, tiden med Chasmir och Benjamin. Gud så tiden går! Så mycket som har hänt sedan de små krabaterna xD




Kom ihåg mig?