Träning för Marika

Idag var det dags igen för ett träningspass för Marika. Förra veckan gick det som sagt riktigt dåligt att träna så idag var det dags för bättring!

Fick börja med att rida rörelser ur LB:n, serpentiner, uppridning --> halt osv. Gick helt OK! Sedan tog vi lite galopp och tempoväxlingar. Alla tempoväxlingar framåt är alltid bra och tillbaka är dom dåliga, oavsett gångart. Det måste vi träna på! Sedan fick jag försöka hitta trycket i traven och samtidigt runda till honom i formen. I början gick det sådär, han tryckte ut näsan och blev hängig i handen. Vi tog ett skrittpaus och gjorde sedan om jobbet - super!!! Rund i formen och massa tryck. Så ska det vara!

Efteråt fick Danny duscha av sig all svett och jag smörje in mungipor med idomin, hovar med olja och passade på att klippa av lite hovskägg. En dos vitamin/elektrolytspruta i munnen och sedan var han redo att gå ut i hagen! Danny gjorde en störtdykning ner i hagen, finns det nå bättre än att rulla sig när man är lite halvblöt på kroppen tro? 18 grader visar termometern idag och ännu varmare är det i solen - skönt!

Åå dom där elektrolytsprutorna lät intressent, vart får man tag på dem? :) Hästen är för kräsen för vanliga elektrolyter utan smak, och vi har inte hittat med smak någon stans mer än i Norge :)

vad är dessa sprutor bra för? varför ger man dem?

Fin bild :)




Kom ihåg mig?