Transportskydd

Inser att jag måste investera i ett par transportskydd.. Jag har alltid haft lindade ben + boots i transporten då jag tycker att transportskydd är ett otyg, men med Danny går det inte just nu. Han är väldigt het och studsig precis när man har lastat ur honom och att då ställa sig och krångla med att linda av benen, nej det tar för lång tid. En säkerhetsrisk helt enkelt!

Därför skulle jag behöva några transportskydd som är lätta att bara dra av lite snabbt men som samtidigt skyddar. Jag är helt emot dessa meterhöga transportskydd som går över knän och haser och anser att det i många fall ger mer skada än nytta. Har sett alltför många hästar som står och sparkar för att bli av med skydden och på så vis skadar sig. Det fungerar kanske för några hästar, men jag har inga bra erfarenheter av sådana skydd.

Är därför ute efter ett par smidiga, korta skydd! Inte med för många kardborrespännen utan hellre stora, enkla spännen. De på bilden nedan kommer från Hööks och verkar matcha mina krav - någon som vet hur dom är? Billiga var dom också! (249 kr).

Jag hade typ sånna på norma, men problemet blev att dom gled ner! Nu har jag ett par svindyra från bucas som är formade runt kotor och hovar. Vilket ger en känsla av att dom klickar på plats när man sätter dit dom och sen sitter dom där dom sitter. Dom blir på så sätt smidiga och norma verkar inte märka att hon har dom på sig. Jag kan även ha lindor under så det är bara dra av skydden och sen börja rida :) Kram Kram

Jag har exakt de transportskydden. Tycker de är super då de är enkla o snabba att ta på. Skyddar bra, sitter bra, är snygga och enligt mig betydligt bättre än dem som går över haserna då hästen inte riskerar att få klaustrofobi för att det blir för mycket på bena.

IDA

Jag har ett par superbra från sjöhagen horsewear, dock är dem i den form du inte tycker om. Men jag har en lugn och gammal häst också haha :)

Har tänkt detsamma. Har haft Bucas tidigare och de är bra, men jag tycker ändå de är lite klumpiga och långa. Själv är jag mer inne på fejk-bandage, sådana man har i stallet med kardborre knäppning + boots. Alternativt dressyr eller fälttävlans skydd och boots. Vad tror ni om det?



Och så finns det ju western damasker i neoprene som går helt ned över hoven. Kanske också kan funka?

Håller med dig! Bästa tipset jag stött på är att ha korta transportskydd med boots under. Då sitter skydden perfekt på plats hur mycket hästen än rör sig, men käns fortfarande smidigt! :)

Om man vänjer hästarna med korta skydd först så brukar som ytterst sällan få panik av långa skydd. jag för min del vill alltid ha långa skydd, men så har jag vart med om två tidigare hästar som kommit över bommen vid två tillfällen.

Måste tipsa om ungefär sådana här:



http://www.riderscorner.se/product.html/br-stallbandage-aer



Jag köpte liknande på göteborg horse show och min tränare har sedan tidigare likadana och dom är super! Jättesmidigt när man har dom små nätta och korta men dom skyddar ändå hela benent:-)

J.

Jag har skydd som är liknande de korta på bilden. De funkar hur bra som helst. Har haft de i flera år snart och de är köpta på Hööks :). Min häst är likadan som din, han är still i släpet men en kanonkula när han kommer ur, och då vill man ha något som snabbt går att ta av...

Håller med Dressyrteamet, man får vänja hästen vid höga skydd, precis som med allt annat... Klart de reagerar om de inte är vana! Med unghästar så brukar jag ta på skydden och gå en promenad så de blir vana vid känslan. Har man bra skydd så glider de inte ner! Eskadron och Horseware tex sitter där de skall.

Läser bloggen dressyrsnack där de rekommenderade ett par skydd från Globus som verkade bra, de påminner om stallbandage. Länk till inlägget: http://dressyrsnack.se/?p=18015 :)

Hej jag har skydd i den formen du inte vill ha, men inte supertjocka så dom är jättesmidiga plus skyddar högre upp :)

Jag har dem där korta höksskydden fast bruna, älskar dem! Dem är lätta o smidiga att ta på o av, dessutom är dem bra kvalité o prisvärda! Rekommenderas varmt!

Jag hade sådana som du har kryssat över till min ponny (har det även till min häst) och kan inte vara nöjdare. Han hade en sjukdom som satte sig på balanssinnet vilket ledde till att han la sig ner i transporten men han kom ut utan en skråma! Han var även rätt galen i transporten ibland och sprakade hejvilt, även där utan en skråma. Värt att ta en funderare om man har en häst som kan hitta på saker i transporten.




Kom ihåg mig?