Uteritt på Danny

Ja vad ska man säga, det gick inte direkt lugnt till. Det började med att vi skulle ta oss förbi stora utebanan där vattenspridarna var i full fart och då taggade han till direkt, steppade åt höger och vänster. Vi tog oss dock förbi ganska smärtfritt! Väl ute i skogen trodde jag att han skulle få en hjärtattack (och jag med) då han var rädd för minsta löv och slog med frambenet som en hingst.

Jaja, ut i skogen tog vi oss och det blev bara ett kast (Danny blev rädd för en stor stubbe....) Vi var så djupt inne i skogen att han faktiskt satte av i full galopp åt fel håll (stallet låg åt andra hållet) men jag tror han förstod det då jag fick stopp på honom ganska snabbt. Undra när han ska coola ner sig och uppskatta dom mysiga skrittstigarna i skogen istället för att stöka runt som en galning. Men jag tror faktiskt att han uppskattar det, öronen rätt fram och han gör inget "dumt" egentligen. Det är bara det att världen är lite för stor och läskig för en Danny-häst just nu.

Vi rider faktiskt ute flera gånger i veckan nu. Tanken är att vi ska "avdramatisera" det hela och att han ska bli lugnare och lugnare - vi har trots att kommit en bra bit på väg! Innan var gramanen alltid på, idag var den kvar hemma i stallet.

Duktigt gjort! Ja min tolvåring som knappt varit ut och tävlat/sett läskiga saker i sitt liv tidigare är inte så mycket bättre hehe.. :D men det blir bättre! Gäller ju bara att ha ett antal ton säckar med tålamod..




Kom ihåg mig?