Vi springer baklänges!

Idag fick jag hjälp med Danny av Marika. Vi red igenom alla delar ur LA:1 och framförallt tränade vi på ryggningarna.

Marika hjälpte till och fick med ett spö snett framför honom och det var ungefär som att en lampa tändes mellan ögonen på Danny "är det så man gör!!". Mycket beröm och klapp och sedan var det kört. Danny sprang baklänges hela ridpasset. Så fort vi gjorde en halt hängde hela hästen bakåt och minsta förhållning så ryggade han. Inte det minsta bra haha!! Så då fick resten av ridpasset gå ut på att rida halter utan att rygga.

Well, det gick sådär. Danny var överlycklig över att han hade "kommit på vad vi ville" och kunde inte sluta rygga. Med öronen rakt fram trippade han bakåt huuur fint som helst alla gånger det var meningen att vi skulle göra halt och inte gå bakåt! Hahaha alltså vad ska man göra, det är bara att le och se glad ut! I övrigt kändes han ganska trevlig! Lite av och på i bjudningen men ingen katastrof. Förvända galoppen var jättefin och skänkelvikningarna likaså.

Skrittade av honom ordentligt ute i skogen för hand och sedan blev han ompysslad. Spolade av honom, kylde benen och linimentade ryggen. En vitamin/elektrolytspruta i munnen senare var han nöjd och fick äta hö i boxen. Imorgon ska jag bara rida ett kort pass och checka lite inför söndagens tävling.

Kan du inte berätta mer om dessa sprutor? :)

Åå vad roligt med en dressyrblogg! Vilka klasser tävlar du? :D kram

Jag älskar det sätt du skriver om din häst på. Så respekt- och kärleksfyllt. Du accepterar honom som han är, tar vara på det goda och inser att allt inte kan vara perfekt - jättekul att läsa!

Håller med Filippa där ovan :)

Och måste säga att Danny verkar vara en helt underbar häst! :D




Kom ihåg mig?