Morgonrutiner i stallet

Hade roligt med kameran igår och klickade lite bilder på mina morgonrutiner i stallet. Är ju där varje morgon och gör samma sak, så nu får ni det på bild!
 
07.20: Jag trampar iväg på cykeln till stallet. Är där på någon minut och kilar in i stallet - oftast sen för att jag inte velat lämna sängen. Så fort jag kommer dit kilar jag in i boxen hos Danny, sätter på benskydd, byter täcke och ser till att jag packat hag-hö.
 
07.30: Jag traskar ut med Danny i hagen. Vi har egentligen personal som gör detta, men jag brukar gå ut med Danny för underlätta - det är många hästar som ska ut. Dessutom kan jag då lägga hag-höet på en bra plats i hagen och kolla vatten!
 
Därefter: Mockning! Fyller även spån om det behövs men är försiktig med att bara ha "för rent" spån i boxen. Nu står det visserligen på spånbalarna att dom är dammfria, men jag tycker ändå att det blir lite smådammigt när man spånar upp helt nytt spån. Vattnar i så fall litegrann vid behov! Någon häst som får problem med luftvägarna vill jag inte ha. Sedan sopar jag utanför min box.
 

Därefter: Göra ren vattenkoppen! Varje dag eftersom Danny är en mästare på att doppa hö. Är inte pedantisk, men gör rent koppen så att den är fräsch att dricka ur. Brukar även trycka upp vatten så att det bara är att dricka direkt.
 
 
Sedan blir det raka vägen till höpåse-packning! Då får man traska till höförrådet. Tar med mig alla höpåsarna och fyller upp. Sedan hängs påsarna upp på krokar och så fodrar personalen (morgon, haghö, lunch, em, kväll). 
 
 
 
Sista som fixas innan jag åker hem är kraftfoder! Jag fyller Dannys hinkar (morgon, em, kväll) och ställer upp på hyllan som är till för privathästarna. Lite trångt som ni ser haha...
 
 
 
Nu är klockan cirka 08.00 eller något senare, beroende på hur mycket jag har pratat med andra istället för att göra det jag egentligen ska... 
 
Därefter åker jag oftast hem och äter frukost. Sedan blir det kanske raka vägen till jobbet (börjar oftast 09.00) eller något annat som ska göras! Allt ovan är i alla fall en vanlig morgon för mig, vardag som helg.

Hejsan! Jag vet att du är en trogen pll tittare så jag tänkte fråga dig om en sak! Jag har nu sett alla avsnitt som finns på swefilmer (t.o.m. säsong 3 avsnitt 13), och nu när jag inte kan se fler så är mitt liv över! Vet du om det finns fler avsnitt någonstans? tack för en bra blogg!

Svar: Hej! Tyvärr har det inte kommit fler. Du får vänta till januari tror jag det är ! Då släppts fler.
Frida Hallgren

Detta inlägget var super bra, intressant, bra skrivet & bra bilder! Tack för en grym blogg, mer liknande inlägg! :))

Roligt inlägg!




Kom ihåg mig?