Tillbaka i gamla spår

Ja lite så känns det! Först red ju Jeanna honom varje dag i nästan en vecka - då gick han lysande. Veckan efter vi kom hem satt det i och han sprang på så himla flott, vilket han även gjorde helgen efter när vi tävlade i Gyttorp. Sedan vilade han som bekant och nu när jag satt igång honom igen är vi lite tillbaka i samma spår igen. Lite oengagerad, utan det där extra trycket och lite statisk i formen.
 
Red i alla fall för Marika och påtalade det som vi fått sämre på i senaste tävlingsstarterna. Detta var framförallt galopp-skrittövergångarna i dom enkla bytena som gärna blir lite tvärstopp bak! Fick rida mycket övergångar och verkligen försöka tänka mjuka, engagerade bakben ner till skritten. Sedan tog vi lite galoppjobb i form av förvänd galopp samt lite samlingsarbete - lysande åt höger och sämre åt vänster. Överlag kändes han i alla fall ganska bra. Jämn i handen men lite statisk i formen och blir lite stum i ryggen. Tyckte även att han var lite seg med att trampa till med bakbenen när jag lade på skänkeln - men inget som jag tänkte sådär jättemycket...
 
Tillbaka i stallet visade det sig dock att förvirringen från i morse hade hållt i sig! Skulle ta av mig sporrarna - men då satt det inga sporrar på fötterna? Det var tomt. Hade alltså ridit hela passet utan sporrar haha.... Lite förvånad blev jag allt eftersom jag alltid har sporrar när jag rider i ridhuset. Menmen, då fick vi träna på det också!



Kom ihåg mig?