AJ.

Mina bruna ridstövlar kom, gjorde ont och sedan ännu ondare. Dom är HELT FANTASTISKT SNYGGA! Men jag överdriver inte om jag säger att jag har blodstopp i benen. 
 
Den ena stöveln gick bra, smalvaden. Lite tajt, men det gick! Däremot hade jag lite problem att få i foten då den var väldigt smal vid vristen. På tjockvaden gick det först inte alls, jag fick helt enkelt inte upp dragkedjan. Gick omkring en stund och provade igen - nej det gick inte. Knäppte stöveln högst upp i knappen och gjorde ett nytt försök och då gick det, sakta sakta kröp dragkedjan uppåt. Nu sitter dom på mina ben och jag vågar inte ta av mig dom haha! Tror jag ska låta dom sitta på ett par timmar så kanske dom hinner mjuka upp sig pyttepyttelite tills jag gör nästa försök.
 
Därför kan ni tyvärr inte få bilder på dom på ett tag, för dom kommer helt enkelt sitta på mina ben. Då är den stora frågan? Ska jag lästa ut dom eller ägna 10 minuter åt att få på dom varje gång? Det är ju faktiskt så att dom formar sig och blir mjukare efter ett tag, och eftersom jag ska rida med dom varje dag 365 dagar om året så vill jag inte att dom till slut blir så mjuka att dom inte sitter tajt längre. Tror faktiskt att jag försöker ett tag, jag märker ju om det blir för jobbigt.
 
Lägger upp bilder sen, ni kommer älska dom!

Fick tips om att blöta (och vrida ur ordentligt, såklart...) handukar med riktigt varmt vatten och stoppa i stövlarna någon halvtimme innan du tar på dig dem. Det ska inte förstöra den fina bruna färgen, jag frågade då jag var orolig för det=) Risken med att lästa ut dem är att det blir fula märken på dem...

Svar: Stoppa i dom eller på utsidan??
Frida Hallgren

har också hört det där tipset! Att sätta på dig fuktiga strumpor (kanske inte så mysigt dock) och sen ha dem på dig. För de kommer töja sig när de blir fuktiga. :)

Visst brukar det gå att töja ut lite genom att blöta lädret ordentligt men risken att sabba dragkedjan är väldigt stor när man tvinger på sig stövlarna! Tänk också på att du kanske snart vill ha långkalsonger/tjocka ridbyxor och tjocka strumpor på dig.

Svar: Fast det är inte meningen att jag ska få plats med varken långkalsonger eller tjocka strumpor i dom, jag vill ju ha dom så absolut tajta som möjligt och då blir det ju inte alls bra på sommarhalvåret. Vi har uppvärmt ridhus så det kommer inte gå något nöd på mig! :)
Frida Hallgren

Äsch ta den klassiska outfit bilden via spegeln. ;D

I dom :) Man ska nog stoppa i så mycket handduk då att de pressas ut lite redan innan man tar på dem. Har hört flera som gjort så, det verkar vara ett säkert kort!

Men gud, vilken lyx!!! Då kanske det räcker med att blöta dem (på insidan) och rida med dem.




Kom ihåg mig?