Blöta strumpor?

Har nu fått råd av flera stycken att jag ska blöta höga strumpor med varmt vatten och sedan sätta på mig stövlarna. Sedan knalla runt en stund tills det har torkat. Efter lite googlande insåg jag att detta tydligen var en väl beprövad metod för att töja skor av olika slag och nu måste jag nog prova!
 
Någon som har några invändningar innan jag blöter strumporna?! Kan väl inte hända så mycket tycker jag? Är ju ändå lädret på insidan som blir lite blött och om det får någon fläck kan ju inte spela någon roll?

Glöm inte att smörja din stövlar samtidigt med feta för annars när de torkat blir dem stelare så som allt blött torkat läder har en tendens att bli!

Jag töjde mina skridskor genom att värma dem i ugnen en stund så hättorna på avstånd borde funka med dina hade jag nog testat innan de böta strumporna ;) värme töjer allt :)

Ps ja dreglade inte alls över dina snygga skor eller så ;)

Hej! Såg förut att du hade köpt ett vintertäcke från Horze?Ska själv göra det men tänkte bara hära om du tycker det är "normalt" i storleken? Min häst ligger nämligen mellan 145 och 155

Svar: 155 var stort stort! Men gott om plats för ett innetäcke under om det skulle bli riktigt kallt i vinter.
Frida Hallgren

Oj, råkade skicka innan jag skrivit klart. Höra* ska det stå också.

Iallafall, min häst ligger mellan två storlekar så skulle vara väldigt bra att höra någon som har ett redan.

Tack för en bra blogg annars, följer den dagligen även fast jag är hoppryttare! :)

Om jag inte är fullkomligt onormal så kan jag iallafall säga att mina fötter (och faktiskt ben) varit svettiga varma dagar och hårda pass utan att förstöra några av mina stövlar, så blöta
Strumpor lär knappast ge värre fläckar än hederligt svett :)

Men som någon sa; säkert fördelaktigt att smörja med nån typ av fett samtidigt! :)

Btw, jätte-jätte-fina! :)

Har töjt några skinn/läder skor genom att fylla plastpåsar med vatten och sedan stoppa in dom i skon för att sedan stoppa skorna i frysen och låta dem ligga där tills vattnet blivit is. Men ingenting som jag prövat på stövlar haha, så vet inte om det funkar. Annars är det ett bra tips tycket jag för det funkar! :)

Jag formade mina Cavallo-stövlar genom att ta på mig blöta stumpor och det fungerade bar fint:D. enda problemet är att du får slita dig svettig både för att få på stövlarna och sen för att få av dom - men resultatet är värt slitet!

Jag har töjt ut ett par stövelskaft, på blötte jag både in o utsida och sen hade på dom tills dom torkat, inga knasigheter vare sig in o utsida :-)

hittade det här inlägget när jag googlade på att töja ut stövlar. har fyndat ett par stövlar som är snääääppet för tajta i vaden. så nu undrar jag; hur gjorde du? och funkade det? :D




Kom ihåg mig?