Jag red i brunstövlarna!

O herre min skapare, jag gjorde det verkligen! Tänkte att eftersom jag ändå skulle köra på tidig morgon-ridning så kunde jag passa på att pröva om det ens var fysiskt möjligt att rida runt i dom bruna stövlarna... Man är ju smalast om benen på morgonen - så det låg lite taktik bakom!
 
Satte på mig dom någosånär smidigt och sedan gjorde det gjorde ont, ondare, ondast ett tag. Sadlade och gick sedan in i ridhuset. Har märkt att ju längre jag har dom på mig vid varje tillfälle desto skönare blir dom (antar att lädret blir mjukare när det blivit lite varmt). Skrittade runt och var lite plågad innan jag tog tyglarna och började jobba  Danny. Tack och lov var Danny på ett lysande humör och arbetade jättefint utan någon större ansträngning från mattes sida, så jag kunde koncentrera mig på att överleva i stövlarna istället. 
 
Sedan började jag sakta men säkert flytta fokus från aj-stövlarna till Danny och fick hjälp av Therese som red runt med Tiara där inne. Hon kikade när jag gjorde lite byten i galoppen och konstaterade att bytena höger till vänster var rena! Medan vänster till höger var lite efter bak... Jaja, vi ska nog få ordning på detta, speciellt med en Jeanna-vecka framför oss. Sedan tog jag lite trav och han kändes väldigt loss och jag hade ett kanontrevligt sug framåt. Visst kan han vara lite mer elektrisk och rörlig - men en mycket bra känsla överlag.
 
Travade sedan av honom och skrittade runt en stund. Vid denna tidpunkt gjorde stövlarna inte ens ont! Tajta som tusan, ja absolut - men inte alls samma smärta som när jag började ridpasset. Nu tänker jag faktiskt plocka hem dom svarta lackstövlarna och tvinga mig själv att rida i dom bruna, för ju mer jag rider i dom desto bättre blir dom ju... Sammanfattat så är jag lättad och nöjd, hade förväntat mig att det skulle vara tre tusen gånger värre att rida i dom första gången. Föreställde mig blodstopp i benen, blod och tårar.. Inget av det dök upp under dagens ridpass haha! Lycklig.
 
Vi tog lite bilder haha.. Första gången vi kunde jämföra stövlarna! Egentligen är dom samma färg i grund och botten men Therese stövelfärg heter "Antik Whiskey" och mina endast "Whiskey". Det är då Therese stövlar har lite mörka inslag, tänk er att dom är lite lite svartborstade. När vi ställde dom bredvid varandra var det inte så stor skillnad mer än att mina är lite mer orange och hennes mer åt det röda hållet - men då ska man stirra riktigt noga. Lite mer skillnad i verkligheten än det ser ut på bilderna är det i alla fall! Båda stövelparen är i alla fall helt fantastiskt snygga.
 

Finns det matchande sporremmar till? Hade varit snyggt.

Svar: Vet inte, jag vill nog gärna ha svarta :)
Frida Hallgren

Supersnygga! Men ni måste ju köpa matchande sporremmar, att rida omkring med ljusbruna stövlar och svarta sporremmar går icke. ;)

Svar: Neeej både jag och Therese tycker tvärtom, det är snyggt med svarta remmar! Bryter av lite. Dessutom är båda stövelparen sydda med svarta sömmar = matchande ;)
Frida Hallgren

Jättesnygga! Nästan så jag blir lite sugen, men mina svarta UTAN dragkedja (urmodigt, jag vet!) får allt hänga med ett tag till. Men visst vore det snyggt med matchande sporremmar;), men smaken är som baken:)

Började rida mer och mer i mina bruna chaps för ett tag sen och har och insett att det är såå snyggt! Så efter alla dessa bilder är fingrarna ruskigt nära att klicka hem ett par bruna hoppstövlar. I blame Frida H för den! ;)

Nej, men sporremmarna måste matcha såklart! Det där går ju inte, haha :)

Vilken av alla königs modeller är det på dina? Super snygga!

Svar: Både mina och Therese stövlar är precis likadana. Det är Königs Grandgester med 8 cm båge! Tack!
Frida Hallgren

Jag tycker att det var snyggt med svarta sporremmar! Tror de skulle se "tomt" ut med samma färg på remmarna som stövlarna. Tycker att det ser super proffsigt ut! =)

Håller med dig Frida. Snyggt med svarta remmar som bryter av!!!

skitsnygga! haha, men ni måste ju ha bruna remmar med mässingsspännen till dom stövlarna! Det där gör ju bara inte;)

Jättesnyggt Frida! Jag gillar ridbyxorna också :) Är det bara jag som tycker att Danny ser slankare ut, eller har han börjat "falla ur" lite. Jag hade iaf för mig att han var lite maffigare förut? Kanske bara ser så ut för att han är nyklippt eller? Snygg är han då iaf!

Svar: Nej han är tyvärr smalare nu.. :( Stödfodrar för fullt!
Frida Hallgren

Supersnyggs stövlar!
Men nu, de där jeansridbyxorna från Hööks är ganska tjocka. Prova ett par tunnare ridbyxor medan du rider in stövlarna, det funkade för mig. Jättestor skillnad med vilka brallor man har på sig!




Kom ihåg mig?