Men ååh

Har nu suttit och studerat filmen och blir så trött på mig själv haha! Jag hade en superbra känsla genom hela passet, han var loss i handen och en jämn, bra bjudning. VARFÖR rider jag då inte? Jag måste vara expert på "åka-häst-ridning"......
 
Istället för att då ta till vara på en bra känsla så låter jag honom "lulla runt", i stället för att sätta tryck, power och energi. Ska det vara så svårt att faktiskt rida när man sitter i sadeln? Tydligen. Blir så väldigt trött på mig själv, men det är hemskt nyttigt att se videos när man tränar. Blir så uppenbart att man bara glider runt på en bra känsla i stället för att jobba honom och sätta lite elektricitet! En häst som Danny behöver verkligen ha massor av tryck för att komma till sin rätt, för på dagens film ser han mest tråkig ut haha.. Jaja! Jeanna kanske kan lära mig att rida lite, vet ingen som kan sätta tryck i hästar som henne. Danny är bäst i alla fall haha :)
 

Hej! Förstår precis vad du menar för jag har exakt samma problem! Det blir så stor skillnad men det är ju därför man tränar, för att bli bättre :)

Ni är fina på filmen! Men tryck och energi tycker jag inte saknas, däremot lite samling för att få lite mera kontroll på stegen och därifrån hämta ut energin därifrån, ist för att den bara "springer bort" som nu. Men allt har ju sin tid, å du jobbar säkert redan på detta:)

Svar: Helt sant! MEN, eftersom samlingen saknas (framförallt kadens i traven) tycker jag att det är extra viktigt med mycket tryck. Han är ju bara 6 år, så förhoppningsvis ska han kunna lära sig att få lite mer häng istället för att bara "springa på" som han gör nu. Vi har börjat leka lite lite med att få honom att trampa till och kadensa lite, men vi är inte riktigt där än haha :) Jaja allt tar sin tid! Du har helt rätt i det du skriver i alla fall.
Frida Hallgren

Då har du inte sett det tryck minna har i sina hästar.....




Kom ihåg mig?