Snöbilder

Lite fundersam, men Danny verkade tycka att det var helt OK att vintern kommit redan.. Dessutom var jag tvungen att ta kort på Tiara som hade dagens mest färgade outfit i hagen. Orange grimma, rosa täcke, beige täcke, blått halstäcke, reflexgröna boots och svarta skydd? Hur Therese tänkte där kan man ju fråga sig... ;)
 
Lägger till: Alla kommentarer som rör hurvida Danny ska ha ett halstäcke eller inte på sig i hagen är så otroligt löjliga att jag bara skrattar, så snälla lägg ner bara. Suck och stön.
 

Hej! Visst har du klipp Dannys hals? Vi klippte min häst i veckan (kropp&hals) och jag är lite kluven i vad hon ska ha för täcke.. Just nu har hon ett täcke på 200 g tror jag utan hals. Hon är ingen frusen häst, men hur resonerar du över att ha halsen klippt utan täcke på där? :)

Svar: Danny har ett 300 grams vintertäcke i hagen, det är tillräckligt varmt för en helklippt häst :)
Frida Hallgren

usch ser ju kallt ut.. är inte det där hans innetäcke?

Svar: Haha det är ett 300 grams vintertäcke, så nej han fryser inte.
Frida Hallgren

G

Hon tänkte nog att äh, hagen är ingen catwalk, huvudsaken är att min pålle är varm ;)

Tiara syns iallafall! ;) Hon är för övrigt väldigt lik min kompis grannes häst Tindra.

Var glad för snön, vi här nere i småland har ösregn, isande vindar och det blåser storm! Fullkomligt iskallt!

haha skön kommentar av G!

Bra Therese! Klart de ska va halskrage på klippt häst i snöblåst!!

Svar: Har du läst några vetenskapliga studier haha..? Det visar att hästen nästan inte släpper ut någon värme alls genom halsen ;) Sen har visserligen jag också halstäcke för att jag är lite småtöntig när det gäller täcken, men inte när han redan har ett 300 grams vintertäcke och det är +1 grad haha.
Frida Hallgren

Gud vad mycket benskydd dom har :P

håller med ovan! snacka om inpackade i benskydd xD

Går båda hästarna själva i egna hagar? :)

Svar: Båda hästarna går själva i stora hagar :)
Frida Hallgren

Ida

Hellre en massa benskydd på hästen om man är rädd att de ska skada sig ute än att inte släppa ut dem alls! De allra största inom ridsporten går med deras hästar för hand ist för att släppa ut dem i hagen öht..

Tycker det är bra med benskydd. Men tycker nog också att det är lite märkligt att du inte har halstäcke på en nyklippt häst i snöstorm, när du verkar så noga med allt annat..

Svar: Men snälla rara............
Frida Hallgren

Haha meeen Frida,hagarna på faluridklubb är väl allt annat än stora?! Alla har ju för små hagar även dom som går tillsammans..

Svar: Har du sett hagen Danny går i? Allt annat än liten.
Frida Hallgren

Gud vilket klagande! Förr användes inte ens halstäcken till hästar, fast jag bodde i Norrbotten och hästarna var klippta. Hästar känner inte kyla på samma sätt som oss . Det är en nymodighet som ska stilla våra ängsliga hjärtan. Visst har jag ett halstäcke till min häst nu men inte när temperaturen ligger runt 0 grader. De klarar sig gott med 300 g, det har min också.

Äsch! Så länge det funkar så är det väl lite strunt samma hur de ser ut? Jag kan gott och väl tänka mig att min ponny nog har blivit mobbad en och annan gång i hagen också, haha!




Kom ihåg mig?