Svar på stövelfrågestunden

Jag har en fråga angående mätningen. Jag har 44 i längd från häl till knäväck. Hur många cm ska jag plussa på för att de ska sitta perfekt när de är inridna?
Svar: Beror lite på hur mycket du kan tänka dig att lida när du rider in dom haha... Jag plussade på 3 cm och då kan jag inte böja benet alls, med när jag la i kilar i stövlarna på 2 cm så gick det naturligtvis. Jag brukar räkna med att stövlarna i värsta fall kan sjunka upp till 2 cm och då vill man ju inte att dom ska bli för korta sen. 
 
När betalar man ? När man skickat in måtten eller när dom kommit? Om det skulle bli fel när stövlarna kommit, vems ansvar är det? (måste du köpa ändå?)
Svar: Man betalar när stövlarna har kommit. Om man har måttat stövlarna enligt konstens alla regler ska det ju inte bli fel, men det är ditt ansvar som kund att köpa dom ändå (såvida inte butiken skickat in fel mått). Men ibland blir det ju fel, då får man sälja dom (därför du kan finna stövlar i nyskick på ex. hästnet). Är det alltså inga fel som butiken gjort så är det ditt ansvar.
 
Tycker du att dom var värda det du betalade? :)
Svar: Ja det tycker jag.
 
varför är de int lackade på insidan? Och varför könings, köpte själv könings för några år sedan och är nog missnöjd över mina:D Lädret drar ihop sej plötsligt och måste föras på utlästning.
Svar: Man vill inte att insidan ska vara hal, där ska man ju ha stöd för att rida så bra som möjligt. Dessutom skulle det säkert gnissla hemskt mycket och jag ser ingen mening med att ha lackad insida? Om du nu har Königs-stövlar borde du veta att det heter Königs, inte Könings... :) Ett läder kan aldrig "dra ihop sig plötsligt" men man kan däremot gå upp i vikt och då kanske stövlarna känns tajtare? 
 
Hur mycket kostade dom och vilken "service" ingick då (frakt hit osv :P) Betalade du allt själv?
Svar: Dom kostade 8522 kr och då ingick frakt och sådant hem till mig. Ja jag betalade allt själv vem skulle annars betala?
 
Undrar också om du verkligen betalar dina saker själv, så som childeric sadel och två par stövlar för så mycket pengar?
Svar: Ja jag betalade mina saker själv, både childericsadeln och mina två par stövlar själv. Tycker jag skriver om detta jämt och ständigt men det verkar inte gå in hos en del?
 
Hur hög båge kan man få på stövlarna? För visst var det 8 cm båge på dina och Thereses stövlar? Kan man få högre eller är det "max".
Svar: Ingen aning faktiskt! Allt från 6-8 cm tycker jag är högt och blir det ännu högre vet jag inte om det blir sådär jättesnyggt. Är lite rädd att bågen ska "smalna av" för mycket då men jag vet inte.
 
Har du några "skönare" stövlar som du varierar mellan eller kör du stenhårt på dessa nu när de har kommit? :D 
Sjukt snygga är de! Vilka är topp tre dressyrstövlar som säljs enligt dig?
Svar: Tanken är väl att jag ska träna i mina bruna alltid och att dom ska vara sköna sedan haha.. Men nu i början när jag garanterat kommer att ha sår i knävecken ett tag kommer jag säkert att rida i mina gamla stövlar för att vila mina stackars ben ibland.
 
Hade du rekommenderat dessa stövlar före ett par lackade Petrie? Om det är någon större skillnad? (tänker ifall du har att jämföra med kompisars stövlar eller egna tidigare stövlar) 
Therese köpte ju exakt samma modell och allting fast utan lack - hur hårda är dem i jämförelse med dina lackade?? :)
Svar: Hm, tror faktiskt inte att det är någon större skillnad på Petre vs. Königs. Matilda Holmström har ju lackade Petrie och hennes är superfina men att beställa sånna skulle bli lite dyrare än Königs så det var det det föll på. Två jättebra stövlar i vilket fall! Therese's stövlar har hård utsida och mina lackade har nog lite hårdare utsida, tror inte det är någon enorm skillnad eftersom insida/fot inte är lackat och det är där dom kan kännas hårda. 
 
Såg att du skrev att du var tvungen att välja vidd på stövlarna. Kan man inte få en vidd på ena stöveln och en annan på den andra? Trodde det var därför man måttade, för att dom ska sitta perfekt på benen? Riktigt snygga iaf, och då är jag ändå ingen lackgillare;)
Svar: Det är skillnad på måttade stövlar med standarsmått och måttade stövlar enligt personliga mått (det sistnämda är svinigt dyrt). Mina är måttade fast finns i en standardmodell. Finns en mängd olika mått och kombinationer vidd/höjd/fot som man kan beställa som fortfarande är standard. Problemet är när det kanske finns en fot/bredd som passar men så finns dom inte i rätt höjd eller något annat. Då måste man antingen kompromissa och kanske ta en storlek större i fot för att resten ska finnas i rätt mått. Svårt att förklara, men beställer du med personliga mått så kostar stövlarna multum. För min del fanns stövlarna i rätt mått sånär som på vidden där jag fick väga för och nackdelar på om olika vidderna (men det blev ju perfekt ändå).
 
Skulle vilja veta hur man sköter lacket? Hur ömtåligt är det? Blir det lätt repor osv.? Sen är det ju fruktansvärt frustrerande att flera frågor handlar om pengar i sig, frågan över vad stövlarna kostade, okej, men varför är det intressant att veta om Frida betalar själv? Det står i var och vartannat inlägg att hon jobbar, hon bor hemma och lägger alla pengar på sitt hästliv. Är inte det vad vi alla egentligen vill? Vad hade det gjort för skillnad om hon fått alla saker av sina föräldrar? Det finns många som har den "lyxen" om man nu vill kalla det för det. Sorry för lång kommentar, men blir ganska less på att det så ofta ska kretsa kring andras ekonomi.
Svar: Tro mig, det är frustrerande att alltid få samma frågor om "vem betalade". Det är alltid jag som betalar, om folk bara ville förstå det. Det blir nog ganska lätt repor så man får vara försiktig med dom och det är inga stövlar jag hade haft som vardagsstövlar. Lacket "sköter sig själv" så det är bara att torka av dom med en vår trasa när dom ska bli rena och sen putsa med lite lackputs efter. 
 
 

Svar: Jo luddet är fastsytt fram tills spännet och är sedan löst över spännet så att man ska kunna knäppa av och på dem (:

Svar: Dåså! Syntes inte på bilden :-)
Frida Hallgren




Kom ihåg mig?