Världens roligaste ridpass

"Vilar inte din häst?"
"Joo...."
 
Men vad ska man säga, vi kör fortfarande på aktiv vila! Jag kan helt enkelt inte låta bli. Nu har han vilat i flera dagar och bara gått i hagen/promenerat i skogen, så det var dags för lite ridning. Det är ju faktiskt inte så att han är skadad eller så, utan att jag tyckte att det passade att låta honom ta det lite lugnt nu när vi är utan sadel. Lånade en ridskolesadel igen och hoppade upp med träns och styrde mot stora utebanan. Skrittade en stund och började sedan jogga honom i trav.
 
Det var full blåst där ute och Danny var som ett lokomotiv! Mjuk men ganska tokig. Fattade galopp efter en stund och ställde mig upp i stigbyglarna. Lät honom rulla på i galopp i yttervarv på stora banan, helt underbart! Fick tårar i ögonen av vinden och jag lät honom bara gå. En repa luftiga krumsprång och sedan lugnande han ner sig och jag arbetade galoppen. Samlade upp, galopp, galopp, in med bakdelen och sen tjöt jag till Eline som också red på banan, "HAN GÖR EN GALOPPIRUETT!!". OK, en klar överdrift haha men det var i närheten! Han sänkte hela bakdelen och galopperade runt åt höger på ett sätt vi aldrig varit i närheten av innan. 
 
Avslutade med att skritta ut en sväng i skogen med sällskap och sedan var vi båda två himla nöjda. Detta kan jag leva på länge! 
 

Åh sicken fin bild och häst!




Kom ihåg mig?