Huvudklippning

Såhär klipper jag alltså huvudet! Hela ganaschen och allt hår under huvudet. Den röda linjen på bilden visar hur långt jag klipper. Det finurliga är att om ni kikar på era hästar har dom superkort päls precis där min linje är, alltså blir det ingen linje där det är klippt och oklippt. Det blir ett perfekt resultat och man slipper den där fula skarven. Dock krävs det ofta att man är två stycken så att en kan hålla hästens huvud när man klipper.
 
Kan ta någon bild på Danny med den riktiga kameran imorgon så får ni se vad jag menar!
 

Så klipper jag också på huvudet, bara en rak linje ner och bort med tufset på undersidan. Jättesmidigt när det inte blir någon kant.

Jag är tveksam om det skulle bli en så osynlig skarv på min häst då han är hälften fjording och får sjukt lång päls överallt ;) Men ta gärna kort på hur du har klippt, det hade varit till hjälp nu när jag snart ska klippa själv. Klipper du pälsen på benen också?

Det är ju tacksamt med hästar som inte ändrar färg så mycket. Jag klippte alltid hela huvudet på min ponny som är fux för hon får en helt annan färg när hon är klippt så det ser jättekonstigt ut. :)




Kom ihåg mig?