Kriterier för en bra hästblogg

Tänkte skriva lite om vad jag (obs, jag) tycker är kriterier för en bra hästblogg. Den optimala hästbloggen som gör att jag följer den dagligen innehåller detta:
 
Personliga inlägg. Man måste få info om bloggaren, vem den är, kanske vad den jobbar som, familj och sådant. Läsarna ska nästan kunna "känna personen" genom bloggen.
 
En fin häst. Ja, rent krasst krävs det faktiskt att bloggaren har en fin häst för att jag ska vilja följa bloggen. Det behöver inte vara någon häst med wow-faktor i gångarter eller så, men med en fin färg och lite utstrålning kommer man långt på!
 
Regelbunden uppdatering. Det behöver inte vara milslånga inlägg och 8 inlägg om dagen, men 2-4 nya inlägg om dagen är ganska lagom. Vill även att det ska vara välskriva inlägg med lite tanke bakom. En blandning av åsiktsinlägg och vardag! Tycker också att det ska vara lite klass på inläggen, många felstavningar och dålig meningsbyggnad gör att man tappar mig som läsare...
 
Prylar och hästutrustning. Jag älskar produktnyheter, bilder på utrustning och "new in". Ge mig lite shoppningbilder och jag är fast!
 
Tävlingsinlägg. Ett stort plus i kanten får bloggar där bloggägaren tävlar. Spelar egentligen ingen roll om bloggaren tävlar LC eller St. George, bara man får se lite fina tävlingsbilder. Resultatredovisning är alltid roligt efter tävlingar! 
 
Fina bilder. Jag är avskyr mobilbilder.. Släng upp bilder med vettig kvalite! Allt från vardagsbilder till ridbilder och tävling. Det är nästan bilderna som gör hela bloggen! Givetvis är det OK att varva med några (få!!) mobilbilder ibland, men i det stora hela ska de flesta bilder helst vara tagna med en vettig kamera.
 
Vad tycker ni? Fyller jag upp dessa krav eller är det något ni själva saknar? Jag förstår såklart att alla har sina egna önskelistor på hur en bra hästblogg ska vara och där passar kanske inte min blogg alltid in - men jag gör mitt bästa för att fylla upp många kriterier! 
 

Allt det där plus humor!

Jag tycker du varierar dina inlägg på ett bra vis,man vet aldrig vad som väntar sej då man kollar in din blogg och det tycker jag är roligt:)

var inte meningen att vara anonym;) du får gärna slänga in en kommentar på min nya blogg!

hejhej fin blogg du har ! :)

Din blogg är en av få jag läser dagligen Frida- ett högt betyg från någon som dels är mer än dubbelt så gammal som du och som dels har övergett många bloggar genom åren- av anledningar som du själv tar upp (för mycket språkfel och felstavningar, dåliga uppdateringar, när det inte går att se en ”röd tråd i bloggen” och följa den osv).
 
Även om eget beröm luktar illa tycker jag nog att jag själv har en blogg som uppfyller de kriterier som jag har på en intressant blogg som man vill följa.
 
Debatter, tränings och tävlingsinlägg, berättelser ur vardagen varvat med humoristiska inlägg- det är mitt koncept.
 
Jag har ju mest vuxna läsare vilket gör att man dels får många kloka synpunkter och erfarenheter och dels slipper för mycket ”åhhhh vad fin din häst är”-kommentarer för även om det så klart är roligt om även andra gillar ens häst så TILLFÖR sådana kommentarer precis inget vettigt som man LÄR sig något av och egentligen är det ju tämligen ointressant vad vilt främmande människor (som kanske inte begriper särskilt mycket om hästar/ ridning) tycker om ens häst.
 
Jag instämmer i nästan alla kriterier på en bra blogg som du tar upp med den skillnaden att jag dels inte avskyr mobilbilder (vem tusan orkar/ vågar släpa med sig en dyrbar systemkamera till stallet var och varannan dag) och dels inte är intresserad av varken ”dagens outfits” eller diverse klädkollektioner från olika företag.
 
Men ovanstående har troligen med min ålder att göra- jag är som sagt mer än dubbelt så gammal som du :).
 
Annars känner jag igen mig jättemycket i vad du skriver om och hur du gör detta- väldigt mycket påminner om mig själv när jag var i din ålder.
 
Så sammanfattningsvis tycker jag att din blogg har det mesta, fick jag önska bort något är det svordomar som du använde väl flitigt en kort period (kändes inte passande på något vis) och den strida ström av nästan likadana bilder som brukar följa på dina tävlingsinlägg.
 
Men smaken är som baken och man kan aldrig göra alla nöjda så bäst är att förbli nöjd SJÄLV :).

Du har samma kriterier som jag har, och du uppfyller dem fint!

Jag tycker du kan göra lite mer personligare inlägg, hiss och diss, även lite mer åsiktsinlägg. Tycker det är jätte kul att du lägger ut "pryl-inlägg" :D

Som jag sagt innan, tycker din blogg är riktigt kanon. Forstätt så

En punkt till som jag kanske skulle lägga till på listan är att en fin bloggdesign. Det kan jag tycka är ett härligt första intryck. Men dina punkter är väldigt bra!!

Jag försöker verkligen leva upp till allt det där. Men min blogg inspiration har försvunnit lite. Känner inte riktigt någon glöd för det längre. Även fast jag rider mycket olika hästar just nu så hittar jag inte riktigt motivationen!

Har du några tips på det?




Kom ihåg mig?