Ruskväder

Regnet piskar och det är alldeles mörkt ute, suck. Danny går ute i hagen och har på sig både termotäcke och regntäcke, nu är det höst. Jag åkte direkt från jobbet till stallet imorse och mockade, fixade hö och kraft. Nu är allt klart! Det blir ingen ridning idag men jag ska åka tillbaka senare och bara rykta, rykta och åter rykta. Glansig och snygg som en riktig GP-häst ska han bli! Tänkte även ge er mina bästa tips mot bogskav lite senare.
 
Nu ska jag krypa ner i soffan, svepa ett varmt täcke runt mig och dricka en kopp varm choklad. Jag som älskar serier som Gossip Girl, 90210, OC med flera har precis börjat se Pretty Little Liars säsong 1 och jag är helt fast. 
 
Tänder även ett ljus för Klas eftersom det är hans dag.. 11 månader sedan, snart har det gått ett helt år. Tårarna bränner bara jag tänker på det.. Älskade älskade häst... ♥
 

Åh, Pretty Little Liars <3

Termotäcke OCH regntäcke?!?!? Det har jag på min helklippta tävlingshäst på vintern, vid minusgrader.

Hur kallt har ni egentligen?

Svar: Vi har ungefär 10 grader. Du vet om att det finns olika tjocklek på termotäcken eller? ;)
Frida Hallgren

Det vet jag absolut- jag brukar ha den tunnare varianten såvida det inte är väldigt många minusgrader.

Vid + 10 räcker det gott med ett regntäcke, oklippt häst eller ej- det visar ALL foskning på området.

Jag tycker att det är synd att även du Frida verkar ha fastnat i övertäcknings-hysterin- du är säkert en förebild för många och det är synd om de då tror att hästar BEHÖVER vara så övertäckade.

Detta är ett ämne som jag har tjatat om tusen gånger på min blogg- att folk tycks täcka sina hästar som om det gällde dom själva.

Jag är själv extremt frusen men fösöker ändå tänka på vad en HÄST behöver/ mår bäst av och det är inte att tex stå med 3 (!) täcken på sig som jag sett ibland eller att man rider med ländtäcke i isolerade ridhus.

Svar: Jag skulle aldrig släppa ut min nyklippta häst med bara ett regntäcke när det blåser och regnar på tvären och är 10 grader i luften, men man är ju olika.
Frida Hallgren

Gärna mer super tips, har tagit efter dig med babyservetter och hårspray på ridstövlarna. Så nu är jag ute efter fler tips (:

M

Visst finns det en viss täckeshysteri men hästar är INDIVIDER som har olika behov. En helt nyklippt häst skulle inte jag heller ha samvetea att släppa ut med enbart ett regntäcke i detta ruksväder. Finns som sagt väldigt tunna termotäcken.

Jag har en som fryser så fort det blir lilla minsta kyligt och en som knappt behöver täcke alls. Som sagt individer.

Åh det är skönt att tända ett ljus ibland och bara få vara ledsen... jag vet precis hur det känns. kram på dig Frida!

Ida

Sen kan ju även regntäcket vara tunt och ofodrat?
Min ena häst är jättefrusen av sig och går oftast väldigt påklädd i hagen, medans min andra knappt behöver något, och den tredje svettas ihjäl med ett tunt täcke trots minusgrader, helt individuellt! Kanske fina Danny är jättefrusen?

J

Håller helt med, individer! Min fryser oxå för ingenting (lika täckad som danny idag) medan min förra häst knappt var täckad alls :)

Pretty Little liars är ju helt oslagbar! Har följt den sedan starten i USA och är helt besatt haha, helt underbar :)




Kom ihåg mig?