Sätt rubriken

Ni har fram till i kväll på er att skriva en kommentar med förslag på "sätt rubriken". Det innebär alltså att NI bestämmer rubriken så skriver jag inlägget. Allt från "min drömhäst" till "Mitt bästa tävlingsminne" eller liknande. Eller kanske något som inte rör hästarna? 
 
Fritt fram. Kör på!
 

Mer tips inlägg (:
Hur du pustar tränset på bästa sätt.

"Mitt hem", "Dannys täcken", "Hur jag värmer upp på tävling"

"Favoritmärke till hästen" "Min och klas resa i bilder" "

ida

"Om jag inte hade häst skulle jag..."

a

elektrolytsprutor
tillskott
kraftfoder
butilism (vaccin eller ej)
varör aachen

Mina schabrak

Bästa filmtipset

Det första jag gör/tänker på när jag hoppar upp på hästen

Min favorit outfit på Danny

Bästa köpet

Min dröm outfit på Danny

Favoriten

Favoritoutfit till dig en vanlig vardag

Kan du inte berätta lite om "träningslägret" du ska på ?? Varför du vill det o så? :)

Varför du tycker att hästar i 50 tusen kl klassen är skogsmullehästar..

Svar: Men för guds skull haha jag har skrivit 10 gånger att jag inte tycker det haha!!! Läs vad jag skriver
Frida Hallgren

"Min barndom"

Min bästa resa (alltså en fysisk resa, typ thailand :))
Min favoritras
Min favoritövning
Min utbildning

Här kommer en helt annan fråga :-p hur ser dina matvanor ut? Och tränar du regelbundet eller har du en sån där kropp som vi andra vill ha som ser bra ändå :-p

Svar: Haha det här måste vara den roligaste frågan jag fått ;-) Jag tränar ingenting (mer än lite ridning och hundpromenader då) och jag äter massor, det får man tyvärr ingen modellkropp på haha! Men jag har tack och lov mognat från "gymnasiehetsen" och insett att det viktigaste är att man inte är varken överviktig eller underviktig utan har en sund mathållning. Det finns så mycket elände i världen och att en del hakar upp sig och är ledsna "över några kilo för mycket" är bara så ledsamt. Ta hand om dig!
Frida Hallgren

Varför finns / har du då skrivit de i ett inlägg tidigare i år?
Detta inlägg du skrev det om var varför du har benskydd i hagen..

Svar: Jag har inte tagit bort några inlägg så du får helt enkelt leta igenom arkiven tills du hittat det du söker, sedan får du gärna länka det till mig.
Frida Hallgren

Jag kan dock förstå att när det handlar om "kleti och pleti" som har sina skogsmullehästar för 50 000 kr i hagen spelar det ingen roll om den har benskydd eller ej. Jag skulle inte heller klä på hästen benskydd då, jag skulle till och med kunna tänka mig att ha den på hage med andra hästar men INTE när det handlar om tävlingshästar som ska matchas för träning/tävling. Dock tror jag att man måste ha sett den här världen för att förstå den, jag som har arbetat hos både GP och landslagsryttare ser inga som helst konstigheter i att hästen inte går ute i hage/har benskydd.


Inlägget är skrivet av dig i januari. Heter Svar på frågor kring outfit till hagen inlägget. Skrivet den 2012-01-16

Svar: Som jag sa, jag tar inte bort inlägg. Det jag har skrivit i inlägget är knappast att alla hästar för 50 000 kr är skogsmullehästar? Jag har skrivit att om jag hade haft en skogsmullehäst så hade jag kanske inte heller behövt använda benskydd, låtit den gå med många andra hästar etc. då det inte blir lika katastrof om den faktiskt gör illa sig. Inte att "alla hästar som kostar 50 000 kr är skogsmullehästar". Dessutom är det ett rent provocerande inlägg och uppenbarligen gick det raka vägen hem ;)
Frida Hallgren

"Klas" - hur du hittade honom, vad ni gjorde tillsammans, vad som hände med honom (om du vill berätta det) osv. Allt om fina Klas liksom! :D

"Mitt favoritschabrak"

"Betten jag rider på"

"Varför jag började med hästar"

Och där kom jag inte på mer... haha

a

och om du har tips på utländska försäljningssidor/uppfödare/stall. inte ponny :))

Blev inte provocerad utan mer nyfiken hur folk tänker.
Är väl ingen skillnad om en häst för 10 tusen eller 100 tusen gör sig illa. Är ju som att säga att vita människor är bättre än svarta..

Svar: Det är en ganska stor skillnad om skadan innebär att en häst som mest rids i skogen kan fortsätta ridas i skogen kontra en tävlingshäst som aldrig mer kan ridas på tävlingsnivå utan måste bli "promenadhäst".
Frida Hallgren

Men 10 tusen kr hästen kan ju vara lika bra alt bättre utbildad än 100 tusen kr hästen. Samt tävla lika högt alt högre.
Eller?

Svar: Om du hittar ett exempel på detta så kan jag diskutera vidare, annars känns det hela enbart löjligt. Det finns en anledning till att en häst är dyr och det är för att den under år har kostat massor av pengar i träning för att kunna utbildats.
Frida Hallgren

Kan ju ha hänt ägaren något (arbetslös, fått barn, vill satsa på något annat..) som gör att den möjligen väljer att sälja sin häst mycket billigt till till ex vän, elev osv..

Helena Lundbecks Mynta! Kostade 25 tusen. Knappast skogsmulle ;)

Svar: Den var knappast värd 25 000 kr efter att Helena hade förvaltat den.
Frida Hallgren

Hon var tillika h med billigare än så.
http://www.stallsmart.nu/article.aspx?articleID=2390&forumID=162

Svar till anonym: Fast att Mynta kostade 25 tusen berodde ju på att hon just då värderades av dåvarande ägare till just det priset. Vad en häst kostar ändras ju konstant beroende på ålder, utbildning, kondition, resultat osv. En häst för 100 000 kr som skadar sig i hagen och blir sällskapshäst blir helt plötsligt värd 10 000 kr. En problemhäst säljs billigt till en erfaren ryttare för 10 000 kr som tar tag i problemen och lyckas utbilda och tävla hästen framgångsrikt och plötsligt är hästen värd 100 000 kr. Därför kan man inte säga att en elithäst kan kosta en billig peng eftersom den faktiskt inte gör det när den befinner sig på elitnivå. Sen finns det självfallet alltid undantag det bekräftar inte regeln.

Svar: Tack för ett vettigt svar. Hoppas att "anonym" läser och tar in vad du menar för du har formulerat precis det jag menar på ett jättebra sätt!
Frida Hallgren

En elit ryttare kan ju köpa en billig häst och träna upp den själv
Då har den troligen mest "kostat tid" då ryttaren är erfaren att ta hästen upp till de högre klasserna. Visst sen kostar tävling, skoning osv.

Kom på en sen fråga, hoppas de går bra ändå.
jag skulle tycka de var intressant att läsa om hur de är att vara medlem på falu ridklubb. vad man får räkna med att ställa upp med, tex. arbeta på tävlingsdagar osv. samt lite vad de kostar mm.
även om du inte skriver ett eget inlägg vore de jättesnällt om du kunde svara i en kommentar bara :)




Kom ihåg mig?