Tävlingsinlägg 3: På tävlingsdagen

Här kommer del 3 av mina tävlingsinlägg! Om ni har missat dom tidigare delarna kan ni klicka in er under kategorin "tävling" i menyn. Där finner ni dom första delarna.
 
Jag tänkte att det blir lättare om jag hittar på en låtsastävling med starttid så kör vi hur en normal tävlingsdag ser ut efter det. Vi antar att jag ska rida en MSVC:2 klockan 14.00 på en tävling som ligger 2 timmar bort. Eftersom jag vill vara på plats ca 2 timmar innan bör vi alltså åka vid 10.00 från stallet. Jag har bara haft lättlastade hästar så någon extratid för lastning brukar inte behövas. 
 
Lite beroende på vilken häst jag ska tävla så kan jag eventuellt börja dagen med att rida ett lätt ridpass. Danny som är het kan ibland behöva coola ner sig lite så honom rider jag gärna på morgonen om tiden finns. Efter ridpasset putsar jag av träns/sadel igen och ser till att det är snyggt och rent. Eftersom så gott som alla grejer är packade dagen innan så är det inte sådär jättemycket att göra på tävlingsdagen. När det är dags att börja göra hästen fin ställer jag ut hästen på stallgången och ryktar hela hästen skinande ren. Lackar hovar och sprayar pälsglans. Sedan knoppar jag manen och flätar ihop svansen. Vill ni se hur jag knoppar med gummisnoddar kan ni trycka HÄR.
 
När hästen är klar så har oftast mamma och/eller pappa kommit till stallet. Dom hjälper mig att bära in alla saker i transporten medan jag sätter på transportskydd och täcke. Jag har en packlista så allting checkas av eftersom det tas med. I bilen påväg till tävling brukar jag flera gånger be om någon tyst minut när jag får tänka igenom programmet i huvudet. Brukar kännas skönt att checka några sista gånger så att det verkligen sitter! När vi kommit fram går jag och startanmäler och kikar runt lite. Var är framridning, tävlingsbana etc.? 
 
 
Ser gärna några ekipage och mamma hjälper mig med frisyren under tiden. När det är 45 minuter kvar innan min starttid så lastar vi ur och borstar av litegrann. Jag sätter på mig stövlar/kavaj och hästen sadlas och får på sig benskydd. 30-35 minuter innan min starttid sitter jag upp och börjar skritta. Rider alltså inte fram sådär överdrivet länge (oavsett häst). Genomför sedan mitt program på bästa sätt och efteråt skrittar jag av hästen medan mamma hämtar protokoll/kollar placering.
 
 
Jag försöker också alltid att ha fixat så mycket stallpyssel som möjligt på morgonen (mockning etc.) så att det är klart när man kommer hem. Ofta är jag extremt trött av all anspänning så det är skönt om mycket redan är gjort hemma i stallet efter en tävling..
 
Några frågor på detta? Släng in en kommentar i så fall :)

Sv: Tack så mycket Frida!

Fin frisyr :)

/Maria

jättefin häst och jättefin blogg. Äntligen en bra hästblogg jag kan följa ( fast jag är hoppryttare) =)

Åh älskar bilden på Danny här! Han ser så biffig fast samtidigt så ser han lätt och smidigt :D




Kom ihåg mig?