Matvanor, hälsa med mera

Fick en kommentar på "sätt rubriken" som egentligen inte var så mycket rubrik utan mer en fråga. Kommentaren är publicerad nedan. Jag svarade på hennes fråga direkt på kommentaren men bestämde nu för att det här är någonting som jag vill att "alla" ska se. Speciellt eftersom jag har flera läsare i gymnasieåldern.
 
"Här kommer en helt annan fråga :-p hur ser dina matvanor ut? Och tränar du regelbundet eller har du en sån där kropp som vi andra vill ha som ser bra ändå :-p"
 
Svar: "Haha det här måste vara den roligaste frågan jag fått ;-) Jag tränar ingenting (mer än lite ridning och hundpromenader då) och jag äter massor, det får man tyvärr ingen modellkropp på haha! Men jag har tack och lov mognat från "gymnasiehetsen" och insett att det viktigaste är att man inte är varken överviktig eller underviktig utan har en sund mathållning. Det finns så mycket elände i världen och att en del hakar upp sig och är ledsna "över några kilo för mycket" är bara så ledsamt. Ta hand om dig!"
 
Jag vet hur det är. Jag vet hur det är att vilja ha "modellkroppen" och att alltid ha tankarna kring mat/träning och det tror jag knappt att det finns en enda tjej som inte någon gång haft tankarna där. Men någonstans när jag kom ut i vuxenlivet, kom från gymnasiet där alla egentligen är småbarn så får man upp ögonen för vad som är viktigt. Och det är knappast att vara "smalast i klassen". Det är att må bra, vara frisk och stark. Självklart kan även jag känna att det vore skönt att droppa några kilo, MEN jag har varit där. Jag har varit svinsmal och jag vet hur mycket bättre jag mår nu jämfört med då. Samtidigt vill jag poängtera att alla är olika, en del är av naturen väldigt smala och dom mår säkert kanonbra där, medan andra väger lite mer och mår lika bra där.
 
Det viktiga är inte att vara perfekt "på kilot rätt". Det är att må bra, vara nöjd med den man är och inte gå runt och tänka så mycket. Hoppas ni förstår vad jag menar? 
 
Jag och Norma. Inte någonting att sträva efter, för mig.
 

Oj vad smal :/ har också haft sånna tankar, tur att man mognar.

Klokt! :)

Klokt! Dock intressant hur petiga vi är med våra hästar och deras kost och träning, och hur många som försummar sig själva.

Oj, ja du va verkligen sjukt smal på dom där bilderna! Norma ser dock toppen ut :) Hon är deppig nu och jag vet inte vad jag ska göra med henne :/ Kram Kram

Tack för svaret på min kommentar! Roligt att läsa och jag tycker du ser väldigt sund och bra ut nu! Lycka till i framtiden med Danny och bloggen, tycker den är super! :-D

Jättebra inlägg! Jag är precis en sån som tänker att jag hela tiden ska gå ner i vikt.. Fast jag är egentligen ganska normal :/ men nu fick jag precis en självförtroendekick, tack! älskar din blogg!

Skönt att se fler som har en vettig syn på vikten! Jag har själv aldrig brytt mig, alltid varit smal och snarare velat gå upp i vikt men det har aldrig gått. Jag är där jag är och just nu är jag nöjd med det, det viktigaste är som sagt att man mår bra!




Kom ihåg mig?