Värt väntan!

Helt perfekta var dom. Har dött och återuppstått flera gånger om här hemma i ren lycka!! Dom satt precis som väntat. Som ni säkert minns så skilde det 1,5 cm (!) i skillnad på mina vader och därför blev det ganska kritisk när jag skulle ha måtten. Min tjockvad var 36,5 cm och min smalvad var knappa 35 cm med ridbyxor. Därför blev det i valet och kvalet om jag skulle ta 36 cm eller 37 cm i vad på stövlarna (min tjockvad måste ju få plats). 
 
Valde att ta 36 cm i bredd på mina bruna stövlar eftersom dom inte skulle vara lackade och man därmed kan lästa ut ena stöveln om inte min tjockvad fick plats - medan jag inte vågade chansa och tog 37 cm i bredd på mina svarta eftersom lacken gjorde att jag inte kunde lästa ut dom någonting.
 
Visade sig vara ett klokt val! På tjockvaden sitter stöveln som en smäck, helt perfekt och ganska tajt, medan den är lite större på smalvaden (men inte så det stör). Tveksamt om dom bruna kommer att passa på tjockvaden, men då är det bara att lästa ut den stöveln en centimeter, så det är inga problem :)
 
Att dom är svinhöga behöver jag nog inte ens nämna.. Aj! Bilder kommer senare!
 

Vad kuuul, ser verkligen fram emot att se bild på dem! :)

Härligt att den hann komma! Hoppas de passar :)

Ett tips är ju att ta på en ridstrumpa (inte i nylon, utan dom som e lite tjockare) på smala vaden, så kanske de känns lika i stövlarna =)

Svar: Ja jag tänkte nog göra så, inte för att det är någon jätteskillnad men lite stor är den på smalvaden :)
Frida Hallgren

Vad kul att de äntligen kommit! Ser fram emot bilder!!
Dock så kan jag tyvärr inte hålla med om att det "bara" är att läsa ut för trånga stövlar... Jag lät göra det med mina Petrie Anky Elegance för de var lite tighta precis runt knät på ena benet (svullen efter gammal skada) och de fick så fula märken att jag grät när jag fick tillbaka dem. :,( Blev märken efter medlet de har på och efter stället den stått i. Blev liksom en buckla i skaftet. Sjukt tråkigt. :/ Vet inte vad för modell det är på dina bruna, de kanske är mjukare? För det blev nog fult på mina pga de jättehårda skaften.
Man kan ju beställa olika mått också, nu senast så bad jag helt enkelt om att få de vidare runt knät (inte i vaden) eftersom det var där det behövdes. Det går att beställa vilka mått som helst, om man så vill ha en stövel som är 35 och en som är 36.5
Nu är det ju för sent för din del men kan vara bra att veta för andra, eller om du vill ha ännu fler stövlar. ;)

Svar: Hej! Måttbeställer du blir det svindyrt. Mina skulle kosta över 10 000 kr/paret om dom skulle vara på centimetern rätt - inte värt det. Min skomakare är bäst, han har lästat mina stövlar förrut utan ett märke :)
Frida Hallgren

Var försiktig när du lästar ut dom!! Lädret kan bli jättefult....även om försäljaren sa att det inte skulle bli det....Har provat!! :-(

Haha är man konstig när man blir glad för ett par stövlar som inte ens är ens egna? Antagligen..

Till er som inte fått braresultat när ni lästat ut: beror nog på vem man går till och hur duktig den är.. Frida: jag hat tips på en skitbra skomakare i Falun som lästar grymt bra, syns inte. Har skickat mail :)

Jaha, jag trodde du redan hade måttbeställt eftersom det tog så himla lång tid! :)
Jag måste alltid måtta oavsett märke pga alla är för korta. :p

Svar: Nix, mina är enligt tabell :) Blev lite längre tid pga lacken och att dom bruna skulle vara bruna haha..
Frida Hallgren




Kom ihåg mig?