Gårdagens träning

Satt i sadeln igår för första gången på ett par dagar dagar, det har helt enkelt inte hunnits med på grund av mycket jobb, clash of nations och annat. Men för Dannys del har det varit skönt och han mår bra av att få en lugn igångsättning! Även om han nu är helt tillbaka.

Skrittade fram honom på lite halvkort tygel då jag kände hur det kröp i hela kroppen på honom, ojojoj så het han var. Efter att ha travat fram honom fattade jag galopp och då exploderade han, men efter några varv av "luuugn, proooo, hoooo" började han andas igen och galopperade som folk. Någon skrev innan och frågade "vad man gör åt" en häst som är sådär het och explosiv - själv gör jag ingenting utan uppmuntrar det snarare. Inte att han bockar och brallar givetvis, men att han ligger på och är het. För mig är det något positivt och ingenting jag vill ta bort, ju mer tryck i dom desto bättre!

Sedan gjorde jag ett kort galopparbete med mycket fokus på samlingen - wow! Åt höger var det så otroligt enkelt! Han blir starkare för varje träning och igår kunde jag styra in på en liten volt, bromsa upp och plötsligt satt han i en piruettgalopp vi aldrig varit i närheten av innan. Det gick att samla hur mycket som helst och sista gången gick jag in och "vände" i en piruett - som en smäck. Åt vänster är vi inte i närheten av samma samling, men den galoppen är sämre överlag. Bara att träna vidare! Måste måste filma högergaloppen så ni får se.

I traven hittade jag först inte riktigt känslan av att han travade jämnt framåt. Han visste inte riktigt om han skulle gå i kadenstraven eller i den vanliga, så det blev att halvdåligt mellanting. Men efter en stund hittade jag på en luftig, framåtgripande trav med en liten smula kadens - helt perfekt! Avslutade ganska snabbt och sitter nu och ler åt vilken bra känsla jag hade. Allting var så enkelt!

Härligt! Skulle va kul att läsa om vilka tävlingar du ska åka på i år :)

Utifrån vad man läser från din blogg så verkar du inte rida så mycket längre, utan det blir lite "när det passar". Fick känslan av att Danny var det viktigaste och prio 1 för några månader sen. Känner du att du inte är lika intresserad längre eller vad är det som händer?
Du skriver väldigt ofta att du är väldigt rädd om hans ben och hela honom (såklart man är det) men då känns det väldigt konstigt att du rider honom så sällan då detta medger, som du säger, att han är så himla busig. En busig häst som vill krypa ur skinnet låter som att skador kan komma när som helst och sen känns det ju inte så snällt att låta honom bli så pigg hela tiden? Eller hur resonerar du kring detta? :)

Svar: Haha jag har aldrig varit så motiverad i ridningen någonsin, så där är du helt ute och cyklar. Den enda skillnaden är att jag inte längre skriver "bara häst" i bloggen och skriver om varje ridpass. Han rids ungefär 5 dagar i veckan vilket är väldigt lagom tycker jag.
Frida Hallgren

Jag tycker att det är tråkigt att så många tror att man inte är intresserad av hästarna längre bara för att man gör andra saker OCKSÅ :P Frida är ett lysande exempel på en duktig ryttare som faktiskt har ett liv utöver hästarna :)

Åh vad härligt ! :)

Kul med en bra känsla! :)

Du verkade ha kul

Men säg nu att pålle är 21 år och ska ridas lite lugnt och fint men blir så het att det inte är hanterbart och bara brallar, då vill jag inte sätta tryck i honom för då pyser det över, det vill jag då inte uppmuntra, jag vill sitta kvar ;)




Kom ihåg mig?