Större och större..

Flera påpekade att Danny blivit mycket rundare i kroppen, och det stämmer! Han har blivit stor som ett hus både på bredden och höjden. Numera är mina 164 cm inte i närheten av hans mankhöjd längre, utan det gäller att sträcka på sig när man borstar ryggen på honom! Att en storhäst växer på höjden vid 5-6 års åldern är visserligen inte så vanligt, men med tanke på hur smal han var när jag köpte honom så tror jag att all mat gett honom lite extra växtkraft eller något.
 
Han är i alla fall väldigt rund i kroppen nu och jag tycker faktiskt att han klär i att ha lite mer hull på kroppen! Kanske lite väl rund om magen, men det försvinner förmodligen snabbt när han börjar trimmas ännu mer framöver.
 
Eller vad säger ni, föredrar ni "slimmad-sportdanny" eller "lite rundare Danny"?
 

 

Jag föredrar helt klart en rundare Danny!
Maffiga dressyrhästar, mumma :D

Lite rundare danny! Helt klart :D
Har du något tips på hur man kan få en riktig slimmad häst att bli lite tjockare?! Mitt sto har fri tillgång till hösilage med bra värden. Vid en foderstatsberäkning visar det att hon ska ha 10 kg om dagen men hon äter nästan 20 kg om dagen. Hon har i princip fri tillgång, hon äter inte upp allt så i hagen har hon en stor "säng" med bara Hö som hon myser i :) om vi ger henne tex groov så får hon proteinprickar på kroppen direkt och hon är ändå inte tjock!!! Tips på vad man kan ge?! :)

Kralligare hästar alla gånger ;)

Helt klart bild nr två! :)

Visst, man vill ha den slimmade maglinjen som på bild ett, men allt annat från bild två - hals, rumpa, bog, hela överlinjen!

Lätt nr 2 ;)

Jag föredrar också helt klart den rundare versionen av Danny! Han är liksom ÄNNU snyggare, sååå maffig!

Inte så ovanligt faktisk, jag har en som växte på höjden tills han var 7-8 år och på bredden några år till! Mkt större än Danny dock, och ju större de är ju långsammare skall de växa med tanke på hållbarheten.
Finast när de är rundare tycker jag, men man får ju akta sig så det verkligen är muskler och inte bara fett! Hellre än lite slimmad häst än onödig belastning på benen. :)

Det är väl väldigt vanligt att hästar växer i den åldern? Alla mina har gjort och gör det iallafall!




Kom ihåg mig?