Lite kommentarer från "hur tror ni jag är som person-inlägget"

Oj så jag har skrattat, förundrats, diskuterat med kompisar och höjt på ögonbrynen över era svar! Min mamma sträckläste kommentarerna och talade om vilka hon tyckte stämde bäst och sämst - och efter 21 år så bör nog hon om någon känna mig allra bäst som person. Det jag reagerade mest på är att många tror att jag har höga krav på mig själv? Det stämmer ingenstans. Jag är väldigt duktig på att sätta upp realistiska mål och om jag märker att jag kanske inte riktigt når dit så gör jag om planeringen. Däremot är jag disciplinerad och ingen som "slarvar" om jag väl bestämt mig för någonting. Ödmjuk var även en egenskap som nämndes, både att jag var- och inte var det. Här måste jag nog erkänna att det är en bristvara, men någonting som jag ständigt arbetar med.
 
Här kommer i alla fall lite svar på några av dom över 30 kommentarer som rullade in!
 
"Jag känner dig inte mer än i bloggen men såg dig i Dyltabruk och baserar mitt tyckande på det. Jag tycker att du verkar vara en tjej med massor av driv och kunskap! Du verkar ha en plan för allt. Som person tror jag att du är trevlig men det märktes i Dyltabruk att ni var en grupp medtävlande som verkligen visste att ni hörde hemma där och tog lite mer plats. Menar inget illa, mer än att ni liksom visste att ni platsade där. Själv blir jag väldigt blyg och lite osäker på tävling, pratar sällan med andra människor. Såg både dig och Matilda Holmström på tävlingarna där och både ni verkade känna allt och alla, pratade med många och så. Så tror inte du har svårt att prata med andra människor. Var dock väldigt roligt att se dina ritter för jag vet ingen som ler så mycket som du gör efter sista halten :) Roligt att se att man kan vara nöjd direkt utan domarsiffror och så."
Svar: Först och främst, klart du skulle ha kommit fram och hejat i Dyltabruk! Varken jag eller Matilda bits utan är väldigt lättsamma att prata med om någon känner igen oss på tävling. Ingen av oss har något syfte att "ta plats", men vi känner mycket folk på tävlingar och ofta är vi många som bara ses på tävlingar då vi bor på olika ställen i Sverige. När vi väl ses brukar det bli mycket prat, skratt och trevliga stunder! Men att jag varken har svårt att prata inför folk eller att träffa nya människor stämmer till fullo.
 
 
"Eftersom jag känner dig irl (haha gissa vem?;)) vet jag att du inte alls är så som du ger image av att vara i bloggen. Här ger du sken av att vara en ödmjuk snäll tjej, om än med bestämda åsikter. I verkligheten är det självförtoende ut i fingerspetsarna och speciellt ödmjuk kan jag inte påstå att jag tycker att du är. Skulle jag beskriva dig med tre ord skulle jag säga: Glad, kaxig och det sista ordet får faktiskt vara duktig. För du vet vad du gör och ridmässigt är du inspirerande, om än med något överdrivet självförtroende. Vill dock erkänna att det hade nog jag också haft om jag utvecklat en häst så snabbt som du lagt Danny i toppen här i Dalarna."
Svar: Ha ha, blev lite nyfiken på vem det är som skrivit denna kommentar men kunde tyvärr inte riktigt placera det. Jag skulle dock vilja plocka bort ordet "kaxig" i denna beskrivning då jag inte tycker att den passar in på mig. Det är skillnad på att ha självförtroende (OCH vara ödmjuk) än att beskrivas som "kaxig" som för mig är något väldigt negativt. Den här kommentaren sa dock min mamma stämde mest in på mig, på gott och ont.
 

 
"Jag tror du är en väldigt driven tjej, med högt satta mål och jag tror också att du vill komma dit så fort som möjligt. Jag tror att du blir frustrerad när något kommer i din väg samtidigt som du samlar dig och tänker igenom och tar nya tag. Jag tror att du kan uppfattas som om du är kaxig men att du egentligen bara är målinriktad. Som vän tror jag att du är relativt svår att nå pga av allt hästeri och jobb, men däremot tror jag att din sambo kan nå dig när som på dygnet då jag tror att du är en väldigt hängiven 
flickvän. 
Jag tror också att du tar åt dig mer av elaka kommentarer än vad du vill ge sken utav. Du är nog som jag du sätter upp en ridå tills man måste gråta ut. Jag tror att din stora trygghet i livet är din mamma, som är din klippa.  Jag baserar mina tankar på ditt liv i din blogg."
Svar: Det första stycket är en fullträff, det beskriver mig till 100%. Att jag tar åt mig av elaka kommentarer stämmer inte (inte för att jag får speciellt många) då jag tar bloggen väldigt lättsamt. Det är en hobby för att jag tycker om att skriva och det är KUL att den har blivit så stor, men jag har alldeles för fullt upp med ett riktigt jobb, ridningen och vänner som gör att jag inte lägger speciellt mycket energi på att hetsa upp mig över några kommentarer. Min mamma ÄR min klippa!
 


 
"Tror du är snäll och rar men har ett rätt dåligt självförtroende när du inte sitter på hästryggen. Söker bekräftelse på många plan och är inte nöjd med ditt utseende. Ramlar gärna tillbaka i ditt anorektiska mattänk när du får motgångar i livet. Annars driven och gillar det du gör."
Svar: Det här måste vara den kommentar av alla som stämmer absolut minst. Det är verkligen så långt ifrån mig man kan komma. Hjälp. 
 


 
"Har följt dig ett tag på bloggen och jag tror att du är en positiv, målmedveten tjej som har bra självförtroende. Njuter och uppskattar små ting som en kopp kaffe t.ex och det säger lite om dig att du är något av en livsnjutare. Trivs med att umgås med vänner eftersom du är social. Några negativa sidor tycker jag inte har kommit fram genom bloggen även om den är personlig så lämnar du inte ut dig helt. Du har inte blivit för bortskämd heller även om du får stort stöd hemifrån utan du jobbar mycket men gnäller aldrig över det."
Svar: Det här stämmer så väl! Jag är en riktig livsnjutare när jag har tiden för det. Älskar att bara ta en promenad med hundarna vid sjön, njuta av att det är så vackert och uppskattar naturen massor. Jag är inte heller den som bangar för en partykväll och försöker att umgås med vänner så mycket jag hinner. Tyvärr har jag sällan tiden, men jag har mängder av underbara människor runt mig i stallet varje dag - så den sociala biten får jag en ordentlig dos av där! Jag jobbar så mycket jag kan och eftersom jag är timanställd så är alla timmar lika viktiga. Jag skulle aldrig gnälla eftersom det är just jobb som gör att jag kan satsa på ridningen överhuvudtaget.


 
 
 
MH

Kul att din mamma höll med om den där kommentaren som anonym skrev, det var inte jag som skrev den men tänkte direkt att det är den uppfattningen jag fått också.
Tycker du ger bra svar i inlägget också, det är stort att vara medveten om att man INTE är speciellt ödmjuk för det verkar vara en egenskap som många gääärna vill sken av/tror att de har.

Trevlig blogg och alltid väldigt kul att få följa en så fin häst som Danny och sund ridning med en duktig ryttare. Lycka till med allt!

Kul att läsa :) Jag läser din blogg enbart för att din häst är otroligt fin och att du rider bra. Skulle vara roligare att följa om du faktiskt var mer ödmjuk, jag har också fått uppfattningen om att du inte är det. Men gött att du erkänner det och att du jobbar på det. Det är en viktig egenskap :)

Jätte fin blogg!

MH

Kan tillägga också att ödmjukhet många ggr kommer med erfarenheter, umgänge och ålder så det finns hopp Frida ;)

Intressant att du påstår att du inte bryr dig om kommentarer på bloggen men ändå har tagit bort flera som ens andats kritik utan att vara kränkande?




Kom ihåg mig?