Mer detaljerat från gårdagen

Ja här kommer en mer riktig summering! Gårdagens sammanfattning var skriven från mobilen, så det här blir mer på riktigt från datorn.
 
Danny var som vanligt mer vild än tam när vi kom fram till tävlingsplatsen och det var skönt att både mamma och pappa var med, då fanns det hela tiden någon som kunde hålla ordning på honom i transporten. Han är inte överdrivet stökig, men lite stressad och orolig. Så fort han har gått en klass och man lastar på honom igen står han snäll som ett lamm, men när man precis har anlänt till tävlingsplatsen är det alltid ett mission att hålla reda på denna Dannyhäst. Jag valde sedan att rida fram inne i det stora 20x80 ridhuset fullt av speglar för att kunna se så att bytena blev rena. Han kändes lagom tempererad och jag hade en kanontrevlig känsla från början. Mjuka och rena byten utan att han exploderade. Tog lite trav och sedan gick jag ut på framridningsbanan ute när jag hade 10 minuter kvar innan jag skulle in på tävlingsbanan. Mamma hjälpte mig och vi checkade så att han fortfarande var lugn i bytena, vilket inte kunde ha gått bättre. Ett varsitt rent byte åt varje håll och sedan tog jag lite trav med ett spö i handen för att sätta sista trycket innan vi skulle starta. 
 
Inne på tävlingsbanan flöt som sagt traven på väldigt fint, men till min stora förvåning när jag sedan ser protokollet sätter vi en 5:a på både vänster öppna och höger sluta (båda med kofficient 2). Öppnan var förböjd och slutan för rak. Hem och slipa skolor med andra ord.. Båda travlängningarna som är Dannys paradnummer fick fina poäng med 8:a och 7:a. Skritten fick även stadiga poäng och sedan kom galoppen. 5,5 på det enkla bytet som jag tyvärr fick lägga alldeles för tidigt då han blev väldigt bytesladdad. Sedan kom äntligen det som Danny hade väntat på genom hela galopprogrammet nämligen bytena! Båda blev lite spända men herregud, dom blev rena båda två! Våra första byten i en tävlingssituation där Danny är väldigt laddad och på tårna. Det hade ärligt talat kunnat gå hur som helst och så sätter han dom! Det här kommer jag att kunna leva på i flera veckor.
 
Största missarna var givetvis dom två extra byten som Danny lade till i båda uppridningarna. Jag har ju ridit igenom programmet på träning i alla fall tre gånger under veckan och han har aldrig lagt in byten där innan så det blev lite överaskning inne på tävlingsbanan. Förmodligen blev han så taggad att han bara "letade linjer" att byta på och tyckte att medellinjen var ett utmärkt ställe att lägga in ett par extra byten. Öronen rätt fram och hela han berättade för publiken att han tycker att det är buskul att byta galopp! Sedan kommer det roligaste av allt, nämligen det allmänna intrycket :) Nyfiken som jag är kikade jag igenom övriga startandes poäng på equipe och Danny var den enda hästen i hela startfältet som fick 7,5 på gångarter, förrutom vinnaren Cocu som fick 8:a. Wow! Framåtbjudning fick en 7:a, min sits en 7:a och korrektheten i uppvisningen också 7:a.
 
Domare Kari Ekström skrev: "Flott häst med härliga grundgångarter. Behöver bli bärigare i skolorna och visa större säkerhet i bytena. Fina bågar och volter! Lycka till i fortsättningen!".
 

Grattis Frida. Vilken MSV B-debut :))) Måste kännas skönt att byten satt som de skulle och att han tycker det är så kul att han gärna gör några extra ;) Min gamla fina Gold la gärna in några byten när hon blev lite laddad och inte riktigt förstod vad jag ville. Liksom lite "Byten kan aldrig vara fel" ;) Tror Danny tänker lite så också ;)

Det var jag som var anonym. Sorry

Jättegrattis! Ni är så duktiga och han blir bara finare och finare :)

Får vi se film på detta?

Film film film!!!




Kom ihåg mig?