Reflektioner från gårdagen

Reflektion 1: Marika tyckte att det var dags för mer mat. Både hö och kraftfoder! Det jobbet Danny gör nu med mycket piruettjobb i galoppen kräver energi och överlag är han mer aktiv nu än någonsin under träningarna (rör sig större, mer samling). Så, vi ökar på mat!

Reflektion 2: Varför har traven blivit svårare att rida än galoppen? Det som alltid varit så lätt innan. Svar på den frågan är helt enkelt för att jag alltid numera börjar passen med ett ordentligt galopparbete för att lägga bytena när han är som kvickast i fötterna (Jeannas order). Tidigare började jag gärna med traven och det säger ju sig självt att det är lättare att rida den när han inte har hunnit bli lite trött i musklerna efter ett galoppjobb. Vi testade: lite trav innan bytena och plötsligt var det enkelt igen, tänk så bra!

Reflektion 3: Marika frågar om jag ridit några galopplängningar över diagonalen sedan jag började på allvar med bytena. Svar: Nej! Hoppsan, undra om Danny nu kopplat ihop diagonal = byte? Red en vanlig diagonal i arbetsgalopp utan att byta, inga problem. Red en diagonal i ökad galopp för att sedan göra ett upptag, problem!!! Eller ja, det kom ett byte... Sedan fick vi helt enkelt rida varannan diagonal ökad, varannan med byte. Danny förstod och matte pustade ut, så klantigt att glömma övriga rörelser bara för att man har fullt upp med en annan. Summa summarum: Vad skulle vi göra utan Marika som alltid tänker ett steg längre än mig?

Gårdagens lektion gav mycket och vi arbetar nu vidare. 5 träningspass i ridhus/ridbana har vi kvar innan nästa tävling!

Inte konstigt om man kan glömma bort andra rörelser när man tränar byten heller.. det behöver ju en hel del fokus för att befästas.. Tror att en anledning att det trots allt fungerade bra kan vara att just du lagt mycket fokus på dom och att han börjat fatta nu vad du menar :) ska bli så kul att följa er nu, ni är fantastiskt fina :)

Nu när maten ska ökas är det läge för mig flika in lite. För att få en häst som håller sig frisk i alla avseenden så är det tänkvärt att skicka in en mananalys och slänga KRAFFTS foder i soptunnan. Likaså hösilaget om han äter sånt. Hästar ska inte äta ångkokt mat, deras magar tål det ej och hältor mm kommer som ett brev på posten. Hö, havre, tillskott och ev lusern hackad strå vatten och salt. Jag har fått tre "nya" hästar med hjälp av detta. Inga magbekymmer eller skador längre. Har hållit på i drygt två år nu. Pengarna som förut lades på dyra fodersäckar från Krafft läggs nu på bra tillskott! Tänkvärt och så viktigt!

Kan förstå att man glömmer bort lite saker när man vill nöta och tycker det är kul!

Ååå vilken fin fläta han har!!!
Kan du inte göra en video när du flätar den?
//Isabella

L

Måste hålla med Lisen där, strå foder är ju det viktigaste och gärna via småmasksnät större delen av dygnet o det kommer hända massor kan ja lova :) ni är galet fina förövrigt! Melass fritt foder är o rekommendera då kan hästarna ta upp fodret o tillgodo göra d!




Kom ihåg mig?